Gå til sidens hovedinnhold

Selskapets omsetning har falt med 60 prosent – nå utsettes besøket til «The Terminator»

– Vi hadde ikke noe valg, sier den daglige lederen.

– Det var ville jubelscener. Vi har jobbet med dette i et helt år og fikk i går den største nyheten til nå i konferansens historie.

Det sa Christoffer Omberg, daglig leder i Oslo Businessforum, til Romerikes Blad i september i fjor.

Samtidig kunne han stolt presentere at den tidligere skuespilleren og guvernøren i California, Arnold Schwarzenegger, skulle komme til Lillestrøm for å holde et foredrag på konferansen i september 2020.

I tillegg inkluderte høstens lineup kjente fjes som Randi Zuckerberg og Steve Wozniak.

Les også

Nå kommer «The Terminator» til Lillestrøm

Så kom koronaviruset.

– Vi hadde ikke noe valg, hensynet til foredragsholderne, samarbeidspartnere og de besøkende sin helse, måtte prioriteres. Vi forsto ganske tidlig at noe måtte gjøres, sier Omberg til RB.

Dermed ble det bestemt at besøket til «The Terminator» skulle utsettes. Schwarzenegger kommer ikke til Lillestrøm og Norges Varemesse før i 2021.

Økonomiske konsekvenser

Den daglige lederen innrømmer at det har vært noen tøffe måneder etter at viruset brøt ut. Han estimerer at selskapets omsetning har falt med 60 prosent.

– Det er ikke noe tvil om at pandemien har hatt økonomiske konsekvenser for oss. Alle de ansatte har vært permittert 80 prosent, men utgiftene kunne også vært større, sier Omberg.

Han forklarer videre at ettersom konferansen blir flyttet ett år fram i tid, vil dette også skje med en del av utgiftene. Dette inkluderer blant annet flybilletter og hotellrom til foredragsholderne, samt leie av alt utstyr som de må ha for å gjennomføre konferansen.

Omberg er også takknemlig for at foredragsholdere har sagt ja til å ta turen i 2021.

– De har vært ekstremt fleksible. Jeg tror nok ikke det hadde vært slik i normale tider, men det virker som at de også har blitt med på den store dugnaden.

Tilbake i jobb

Ifølge Omberg er det ikke bare foredragsholdere som har vært tilpasningsdyktige. Han roser også kollegene sine, som har funnet nye løsninger, til tross for at de nesten ikke har vært på jobb.

– Hele organisasjonen vår har vært flinke til å omstille seg. Det gjør at vi har hatt muligheten til å lansere en ny medlemsmodell og på mandag hadde vi vår beste salgsdag noensinne. Da solgte vi for nesten én million kroner.

Dette er årsaken til at selskapet nå vil ta tilbake alle sine ansatte etter sommeren.

Alternativt forum i 2020

Selv om høstens stjernespekkede konferanse er flyttet til 2021, betyr ikke dette at høstens konferanse er avlyst. Selskapet vil heller arrangere en konferanse via internett.

– Det er ikke tvil om at online-konferanser vil bli en del av fremtiden. Samtidig vil det aldri kunne erstatte en fysisk forsamling helt, sier Omberg.

– Så du ser positivt på selskapets fremtid også?

– Akkurat nå ser det lyst ut, men hadde du spurt meg for noen måneder siden, er det ikke sikkert at jeg hadde svart det samme.

Kommentarer til denne saken