Gå til sidens hovedinnhold

Se valgdebatten direkte fra klokka 19 Politikerne svarer om E16, OsloMet på Romerike og skroting av elbilfordeler

STRØMMEN: Når blir det slutt på elbilfordelene? Må Nye Veier bremses, og hvordan klare å berge studieplassene på OsloMet på Romerike?

Dette er blant temaene i Akershus utfordringer på torsdagens debatt på 19 på biblioteket på Strømmen. Toppkandidatene i Akershus stiller i panelet i debatten som også sender direkte på rb.no fra klokka 19.

– Vi legger først og fremst opp til å få svar på lokale spørsmål, men kommer naturligvis ikke unna klimaspørsmålet, som er den store saken i denne valgkampen, sier journalist Torstein Davidsen. Han skal lede debatten sammen med politisk redaktør Lars MJ Hansen i Romerikes Blad. Han sier at et av temaene blir E16 og Nye Veiers ønske om å legge firefelts motorvei over det unike elvemøtet ved Nestangen der Vorma møter Glomma, og som huser Nes Kirkeruiner.

– Har våre politikere makt og muskler til å stoppe disse vanvittige planene, eller skal selskapet får ture fram som det vil, spør redaktøren som også vil utfordre stortingskandidatene på hvor lenge elbilfordelene skal få vare.

– Satt på spissen: Samfunnet taper milliarder på bilavgifter, for at velstående skal få fortsette å kjøpe racerbil på taxfree. Vi vil også spørre om det ikke er på tide å gi batteribileierne en større del av bomregninga, sier han.

Kollega Torstein Davidsen vil spørre hvordan de folkevalgte skal makte å hindre den planlagte utarmingen av OsloMet på Romerike.

– Skal Senterpartiet, hvis de kommer i regjering, sitte stille og se på at studieplasser sentraliseres til Oslo?

Det vil også bli en runde med ja og nei spørsmål der vi blant annet får vite hvilke partier som vil stoppe tredje rullebane på Gardermoen og skrote Viken.

Valgdebatten er en del av Romeriksdebatten, et samarbeidsprosjekt mellom Lillestrøm bibliotek og Romerikes Blad.

Disse kommer på biblioteket på Strømmen torsdag klokka 19:

Anniken Huitfeldt (Ap)

Tone Trøen (H)

Sigbjørn Gjelsvik (Sp)

Hans Andreas Limi (Frp)

Solveig Schytz (V)

Terje Aadne (KrF)

Kirsti Bergstø (SV)

Marie S. Martinussen (Rødt)

Kristoffer Robin Haug (MDG)

Kommentarer til denne saken