FOTBALL: Direktesport og Amedia har sikret rettighetene til å vise kamper fra den polske eliteserien, bedre kjent som Ekstraklasa, i Norge.

Fredag oppheves koronapausen i polsk fotball. Det betyr polsk toppfotball direkte på rb.no.

For å få tilgang til kampene trenger du plussabonnement hos Romerikes Blad.

Kjøp abonnement her: Full digital tilgang for fem kroner i fem uker

Åpner med storkamp

Direktesport vil vise flere kamper fra hver runde av den polske serien, og allerede lørdag 30. mai kommer det en virkelig storkamp når Lech Poznan og Legia Warszawa møtes klokka 20.00, med tidligere FKH-spiss Christian Gytkjær i en hovedrolle.

Legia leder serien, mens Lech jager bak på tredjeplass. Oppgjørene mellom de to storlagene har historisk bydd på høy temperatur og mye lidenskap. Slik blir det trolig også når spillesugne spillere står klare på matta på Stadion Poznan.

Disse kampene vises fra runde 27:

29. mai kl. 18.00: Śląsk Wrocław- Raków Częstochowa

29. mai kl. 20.30: Pogoń Szczecin – KGHM Zagłębie Lubin

30. mai kl. 17.30: Piast Gliwice - Wisła Kraków

30. mai kl. 20.00: Lech Poznań – Legia Warszawa

31. mai kl. 12.30: Wisła Płock - Korona Kielce

31. mai kl. 17.30: Lechia Gdańsk – Arka Gdynia

Alle de direktesendte kampene vil man finne her.

Nordmenn i aksjon

I tillegg til et kjent fjes i Gytkjær, er det også to nordmenn i den polske serien. Thomas Rogne, også kjent som Ada Hegerbergs mann, spiller sammen med Gytkjær i Lech Poznan. Rogne har tidligere spilt for Celtic, Wigan og IFK Göteborg før han i 2018 signerte for Lech.

Tidligere Kristiansund-spiller Torgil Gjertsen forlot Eliteserien til fordel for Wisla Plock og spill i Ekstraklasa foran denne sesongen. Gjertsens lag lå på en tiendeplass i serien da korona-krisen inntraff og satte det aller meste av fotballspill på vent.

Gjertsen og hans Wisla Plock er imidlertid kun ett poeng bak åttendeplassen som vil gi en plass i mesterskapsserien når tabellen etter hvert deles i to: mesterskapsserien og nedrykksserien.

Slik får du tilgang til kampene

For å se de direktesendte kampene trenger du et RB Pluss-abonnement.

Ved kjøp på nett må man opprette en aID-bruker selv og man må registrere seg med navn, norsk mobilnummer, e-post og fødselsdato.

Hvis man ikke har norsk mobilnummer kan kundesenteret opprette en aID-bruker manuelt uten norsk mobilnummer. En e-post kan sendes til kundeservice@aid.no med informasjon om navn, e-post og fødselsdato. Merk at denne e-posten er bemannet mandag til fredag kl. 8–16.

Slik ser du Direktesport på smart-tv

Med vår smart-tv-app kan du se Direktesport på Apple tv, Samsung og LG. Du installerer tv-appen der du finner appene på din enhet.