Gå til sidens hovedinnhold

Se ordfører-favorittene barke sammen på RB-TV

Artikkelen er over 1 år gammel

12 temperaturfylte ordførerdueller, spennende lokaldebatter med utvalgte politikere og innsiktsfulle analyser. Du bør ikke gå glipp av RBTV sine valgsendinger på rb.no de neste ukene!

9. september er det lokalvalg. Og nå sparker Romerikes Blad i gang opplysende og temperaturfylte valgsendinger på rb.no.

– Vi gleder oss til å komme i gang, sier politisk redaktør i RB, Lars M.J. Hansen.

Tenker nytt

Den første tv-innspillingen er gjennomført, med programlederne Linda Ingier og Torstein Davidsen ved roret.

– Etter kommunesammenslåingen vil Romerike bestå av 12 kommuner, og vi lager én tv-sending for hver kommune, opplyser Hansen.

For fire år siden inviterte han alle listetoppene inn i studio.

– Det kunne være 12–14 personer med i debatten. I år gjør vi det annerledes: Vi har én duell med kandidatene vi mener det er mest sannsynlig at vil bli ordfører. I tillegg inviterer vi andre sentrale politikere og tar opp temaer som er aktuelle for den enkelte kommune, forklarer han.

Lett tilgjengelig

Redaktøren vil også komme med en egen analyse i hvert program.

Hver sending vil vare i rundt 30 minutter og vil fortløpende bli lagt ut på rb.no.

– Der skal de ligge lett tilgjengelig for alle som vil se. Jeg anbefaler alle å se i hvert fall sendingen fra sin kommune, for å få et best mulig grunnlag før de skal avgi sin stemme, oppfordrer Hansen.

I den første sendingen møttes Høyres Kjartan Berland og Aps Jørgen Vik til duell. Blant temaene var naturlig nok den nye storkommunen, og hvordan politikerne ser for seg å utvikle og ta i bruk hele kommunen – og ikke bare sentrum. Også nærskolenes framtid – som RB tok opp på sin førsteside torsdag – ble diskutert.

Kommentarer til denne saken