Gå til sidens hovedinnhold

Scandic nedbemanner med 300 årsverk

Hotellkjeden Scandic iverksetter oppsigelser som berører 300 årsverk som følge av koronapandemien.

Det er Dagens Næringsliv som torsdag skriver at hotellkjedens oppsigelser berører 300 årsverk. Tar man med naturlig avgang, venter ledelsen en nedbemanning på totalt 600 årsverk.

– Vi står i en alvorlig situasjon som følge av koronapandemien, og er nødt til å fortsette den varslede nedbemanningen på områder der vi vurderer at det er varig bortfall av arbeidsoppgaver, sier HR-direktør i kjeden Elin Ekrol til avisen.

Hun legger til at selskapet mener dette er nødvendig for å trygge arbeidsplasser og sikre en bærekraftig organisasjon for fremtiden.

Hotellkjeden varslet i sommer en nedbemanning av 1.000 årsverk, men 300 årsverk ble i august omgjort fra planlagt nedbemanning til permittering. Det er disse som nå blir rammet av nedbemanningen.

Konserntillitsvalgt Anne Marie Andersen sier de er uenige i avgjørelsen mener det med utvidelsen av permitteringsordningen til 1. juli ville vært bedre å opprettholdt permitteringene.

Hotellbransjen er en av mange bransjer som sliter tungt under pandemien. Torsdag ble det kjent at Yess Hotel med 22 ansatte i Kristiansand var konkurs, og det er ikke mer enn en drøy uke siden at Comfort Hotel Stavanger ble slått konkurs etter å ha gått med underskudd i flere år.

Kommentarer til denne saken