SAS fløy 60 prosent færre passasjerer i mars

Mange SAS-fly er parkert i disse dager. Foto: Johan Nilsson /TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Mange SAS-fly er parkert i disse dager. Foto: Johan Nilsson /TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix Foto:

Av

Passasjertallet faller kraftig for SAS under koronautbruddet. En avtale med regjeringen sikrer likevel noen innenriksruter i Norge.

DEL

– For en drøy måned siden begynte vi for alvor å bli påvirket av koronakrisen, og vi befinner oss nå i en situasjon som vi aldri tidligere har opplevd, sier administrerende direktør Rickard Gustafson i SAS i en pressemelding.

Som følge av pandemien og reisebegrensningene mange land har innført, har SAS redusert kapasiteten med over 45 prosent sammenlignet med i fjor. De opplyser samtidig at nesten 11.000 ansatte i skrivende stund er permittert i Skandinavia.

Pandemien har også bidratt til et stort fall i passasjertallet. I mars reiste 995.000 passasjerer med SAS. Det er en nedgang på 59,6 prosent fra samme måned i fjor.

Samtidig var flyene under halvfulle, med en fyllingsgrad på 48,6 prosent.

Den regulære passasjertrafikken, som måles i passasjerkilometer, gikk også ned, med 61,9 prosent, sammenlignet med mars i fjor.

I april vil nesten samtlige fly innstilles, unntatt noen få innenrikslinjer i Norge og Sverige.

– For første gang i historien tilbyr vi ingen regulære internasjonale flygninger. Fra mandag av flyr vi bare til et begrenset antall destinasjoner innenriks i Norge og Sverige. I Norge flyr vi til flere destinasjoner enn i Sverige, takket være en avtale med den norske regjeringen, sier Gustafson.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken