– Teksten bare datt ned i hodet mitt, det var en ren tilfeldighet.

Det sier Elise Hellem Ratvik, som i starten av april satte ny tekst til den klassiske Les Miserablés-låten «On My Own».

– Ordet «permittert» har like mange taktslag som tittelen. Det gjorde at ting passet bra og da kom egentlig resten av seg selv.

Til daglig jobber Ratvik som innholdsprodusent for Spray, men på grunn av dagens koronasituasjon er hun permittert 50 prosent. Det har gjort at hun har fått mer tid til å gjøre andre ting også.

– Vi brukte litt tid på å rydde i hjemmet, da en salmebok plutselig dukket opp. Jeg startet med å synge en kvensk julesang fra den, da hunden min Sonny plutselig begynte å ule med. Det var ganske artig, sier hun.

Innholdsprodusenten fra Lørenskog la først ut noe filmer av dette på Instagram hvor hun fortsatte med sanger fra salmeboka, noe som skapte en enorm respons blant venner og kjente.

– Siden folk likte det fortsatte jeg med salmene, før jeg etter hvert gikk over til musikaler. Det førte til slutt til egne tekster.

**Her synger Elise og hunden hennes «Deilig er jorden» på kvensk**

Synger i kor

Det er ikke bare på sosiale medier at lørenskogingen synger. Hun er også en del av det lokale koret St. Laurentiuskoret, som har over 100 medlemmer.

– Vi kan naturligvis ikke møtes nå, men har prøvd oss på noen digitale øvelser. men jeg trives bedre å synge med andre til stede, forklarer hun.

Ny sang på gang

Ratvik er bare én av mange tusen nordmenn, som ikke har muligheten til å jobbe hundre prosent akkurat nå. Likevel er hun positiv til framtida.

– Det var kjipt med en gang, men det gjelder bare å brette opp ermene, veldig mange har det verre enn meg, og når folk synes at dette er festlig, synes jeg det hyggelig å kunne bidra med noe, sier hun.

I sin egen tekst til musikal-hiten synger Ratvik blant annet at hun har lært seg å strikke, slik at hun unngår å klikke. Dette har heller ikke i skjedd.

– Jeg er veldig vant til å gjøre mye, men foreløpig har jeg ikke gått på veggen.

– Hva blir den neste sangen vi hører fra deg?

– Det vet jeg ikke. Jeg har ikke bestemt noe melodi, men den kverner allerede i hodet. Arbeidstittelen er «Hjemmekontor.»

For ordens skyld: Selskapet som Ratvik jobber for, samarbeider med Romerikes Blad.