Nødetatene rykket ut etter flere meldinger om røykutvikling i Lystadveien på Sørumsand. Da brannvesenet kom fram brant det voldsomt i et bussvrak parkert på en privat adresse.

Det skal ikke være noe som tyder på at det har vært folk inni eller ved bussen da det begynte å brenne, ifølge politiet.

Mye svart røyk

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Tom Sandberg, forteller til RB at politiet tilfeldigvis hadde et helikopter i området.

– Det er mye svart røyk på stedet, sier han omtrent klokken 14.

– Kontroll på brannen og bussen, og en arbeidsbrakke nedbrent. Vi er i kontakt med vitner på stedet, skriver politiet på Twitter klokka 14.21.

Operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt sier at det er for tidlig å si noe om brannårsak.

– Det har brent i en buss, i en båt og en brakke. Det er ikke snakk om noe store verdier, da det er gamle ting. Det ble observert noen i området i forkant av brannen. Vi har hatt en patrulje på stedet som oppretter sak på forholdet, sier Aas.

Etterslokningsarbeid

Han forteller at brannvesenet fortsatt jobber på stedet.

– De blir der nok noen timer til for å sørge for at det ikke blusser opp igjen. Politiet er ikke på stedet lenger, sier operasjonslederen klokken 16.20.

Operatør Ole Erik Gransbråten ved 110-sentralen forteller at de skal helle ut mellom 10.000 og 12.000 liter vann på stedet.

– Brannen er slokket, men vi sikrer at den ikke blusser opp igjen, så da trenger vi litt ekstra vann. Det er greit å være sikker på det, når det er litt vind, tørt og varmt i dag, sier han.

Ifølge Gransbråten er det en hytte og en god del vegetasjon like ved brannstedet.

– Heldigvis gikk det bra, konstaterer han.