Del abonnementet ditt med familien! 

– Jeg vil ikke være trist, men hvordan skal man bære sorgen over alt man har mistet. Jeg gleder meg over alt jeg har, alle jeg har og alt jeg har klart. Jeg vet jeg er heldig. Men når kommer den lykkelige følelsen? Kommer den noen gang? Er det sånn at det er normalt å være så lykkelig?

Ordene er hentet fra Linn Thereses blogg. Bloggen hun opprettet etter fallulykken, som har fått navnet ingenvinger. Sommeren for to år siden falt hun 12 meter fra en balkong på Tenerife og ble lam fra livet og ned.

– Jeg er jo veldig takknemlig. Jeg er heldig som lever i det hele tatt. Men man må lære å leve på en helt ny måte, og det har vært tøft for meg, forteller Linn Therese.

Les hele innlegget her

Blogginnlegg om lykke

3.500 lesere har fått med seg innlegget hun har skrevet om tankene hun har rundt det å kjenne på ekte lykke.

– Jeg håper å kjenne på ekte lykke en gang. Sånn lykke man kjenner når alle bitene er på plass. Når familien er stiftet. Når jobben og økonomien gir deg frihet til å kunne leve. Når helsa er god og du kan slippe å lure på hvordan, hvorfor og hvor lenge man skal klare å kjempe seg gjennom hverdagen med alt i kaos. Når du har det bra med deg selv. Men alt det kjennes så fjernt noen ganger, sier hun.

Når alt er på plass

Siden ulykken har hun skrevet utallige blogginnlegg. På bloggen får hun utløp for alle tankene som kverner om natta, som kverner så mye noen ganger at hun ikke får sove.

– Når jeg ser tilbake på de forskjellige blogginnleggene mine, ser jeg at det går veldig opp og ned med meg. Noen dager er det lyst, andre dager mørkt. Jeg mener ikke å klage. Men på bloggen får jeg ned tankene mine, og det hjelper, forteller hun.

Les om ulykken her: Livet mitt ble ikke sånn som jeg trodde

Alle har sitt

Etter ulykken gikk Linn Therese til en psykolog for å bearbeide alle følelsene, alle tankene.

– Hun sa noe til meg som jeg ikke glemmer. Hun sa: «Men Linn, det er jo faktisk ikke sånn at folk går rundt og er så lykkelige hele tida». Og det har faktisk hjulpet meg litt. Man tror jo at alle andre har det så bra. Men folk har sine egne ting og utfordringer i hverdagen, og alle går vi kanskje rundt og søker etter den lykkefølelsen , sier hun.

Stilte opp i helgebilaget

Linn Therese valgte å stille opp med historien sin i helgebilaget til Romerikes Blad i mai i år, og responsen har bare vært god.

– Jeg angrer ikke på at jeg stilte opp og fortalte om alt som har skjedd i livet mitt. Og jeg har fått så mange gode tilbakemeldinger. Jeg fikk en skikkelig boost etterpå. Livet etter ulykken har vært mye svart/hvitt. Nå er det grått. Ikke helt lyst, ikke helt mørkt. bare grått. Det er jo noe! Noe som kan være bra, sier hun.

Vanlig å jakte på lykken

I jobben som psykolog møter Kjersti Hildonen ofte på klienter som leter etter lykke. - Jeg opplever at mange stadig er på jakt etter noe «mer», sier hun.

Hun tror det er mange som kan kjenne seg igjen i blogginnlegget til Linn Therese.

– Opplevelsene hun har hatt og beskriver er uvanlige og sterke. Likevel tror jeg det er mange som kan kjenne seg igjen i en del av det hun skriver, sier psykologen.

Hun mener det er viktig å huske på at alle har sitt å stri med.

– Vi er ikke alene om å slite med livet vårt eller føle at det er noe galt med oss. Det er oftest noe med alle. Jeg tenker at gjennom å akseptere seg selv og sine følelser, også de dårlige, kan det bli lettere å kjenne på tilfredshet. Negative følelser er en viktig del av livet, sier hun.