Russens store vrengefest er i gang

FRYD: – Om vi holder ut til siste slutt?! Jaaa!! forsikrer Thanh Nguyen (t.v.) og Dina Storvik fra Nittedal. Alle foto: Torstein Davidsen

FRYD: – Om vi holder ut til siste slutt?! Jaaa!! forsikrer Thanh Nguyen (t.v.) og Dina Storvik fra Nittedal. Alle foto: Torstein Davidsen

Artikkelen er over 4 år gammel

HELLERUDSLETTA: Romeriksrussen er i full gang med å innta Hellerudsletta – og landets største vrengefest er ikke over før natt til søndag.

DEL

Fredag kveld braket det løs, og horder av feststemte rød- og blåkledte og den ene bussen lekrere og mer påkostet enn den andre passerte sakte forbi vekternes grundige kontroll på vei inn til den første store happeningen i årets russefeiring.

Tix laget russebusslåta

– Vi har vært på buss sammen siden første klasse og gleda oss til dette i tre år! jubler buss-sjef Dina Storvik (18) og Thanh Nguyen (19) på vegne av de 25 jentene på bussen «Milepælen» – med elever som i alll hovedsak går på Bjertnes vgs i Nittedal.

– Hvilke forventninger har dere til helga?

– Åhhh, det må bli når Tix spiller sangen vår foran alle som er her, svarer Dina Storvik – og viser til jentenes spesialbestilte låt oppkalt etter bussen deres; «Milepælen 2015».

De har brukt utallige timer og rundt en halv million kroner på bussen, som ifølge jentene selv er den første jentebussen på 50 år fra Nittedal.

– Og så gleder vi oss selvfølgelig til å bli kjent med russ fra hele Romerike og til å oppleve dette for aller første gang. Endelig starter det! smiler Thanh Nguyen.

Håper på fest uten bråk

Og mulighetene for å bli kjent med andre bør være gode på Vrengefesten som markerer starten på russetida og som ifølge arrangøren SORR (Samarbeidsorganet for Romeriksrussen) er landets største russekickoff med anslagsvis 3.000 deltakere.

– Vi har tradisjon for en bra fest uten skader og bråk, og håper det blir sånn i år også, sier Renas Havar i SORR til RB.

Og arrangørene har satt sammen et tettpakket program med navn som skulle ringe en bjelle for både russ og andre:

På scenen fredag og lørdag står blant andre TIX, Kobojsarna, Adrian Emile & Carl Leon, Morgan Sulele, Robin Veela, Hartzon, Freddy Kalas, Bek & Walling, Heux og Alphabeat.

Først klokka 01.00 natt til søndag er det slutt for denne gang. Jentene på «Milepælen» har ingen planer om å legge inn årene før den tid.

– Om vi holder ut til siste slutt?! Jaaa!!! sier Dina Storvik og Thanh Nguyen med stor overbevisning.