–  Det ser ikke ut til at det er til å unngå. Jeg har knapt nok kunnet løpe på mange uker og trent bare en gang i uka siden seriestart, sier Marius Lundemo, som var til legesjekk tirsdag ettermiddag.

– Sannsynligvis må jeg fjerne en beinsplint i ankelen. Alternativet er å ta tida til hjelp. Jeg er ikke blitt noe bedre av å ta det med ro, så jeg har lyst til å bli ferdig med det.

Mjøndalen mulig

Likevel er det en mulighet for at han kan spille mot Mjøndalen torsdag kveld, hvis operasjonen ikke blir utført før da.

– Hvis det ikke gjør skaden verre er jo det en mulighet, uten at jeg vil spekulere i det.

Uansett er det en alvorlig strek i regninga for LSK, som mister en av sine aller beste spillere når kampprogrammet er på det tøffeste. Selv er Lundemo misfornøyd med egne prestasjoner så langt i år.

– Jeg har ikke vært i nærheten av de forventningene jeg har til meg selv. Men det er ikke enkelt når jeg ikke føler at jeg kan løpe ordentlig uten at det er vondt.

Mot torsdagens motstander Mjøndalen var Marius Lundemo på sitt aller beste i treningskamp i vinter. Han scoret to ganger og var nære på å gjøre to til, alt i løpet av 1. omgang.

Spanianedtur

Deretter ble det treningskamp mot Odd, der han var usikker med lyskeproblemer, og to U21-landskamper i Spania.

– Jeg burde ikke vært med på noe av det. Dessverre kan det ha gjort situasjonen verre for meg, sier Marius Lundemo.

Mjøndalen er ingen enkel motstander. De står på i duellene og gir seg ikke. Mot Odd i Skien kjørte de kampen i 2. omgang og tok et fullt fortjent poeng, selv om utligningen kom etter at overtida var passert. De var raskere på ballen og tok luven av hjemmelaget.

Skal LSK komme hjem med poeng må hele laget opp minst et hakk. Mjøndalen kan tas på tempo. Forsvaret består av spillere som er duellsterke, men ikke spesielt raske.

Trener Runar Kristinsson vil ha spillere som går i krigen om poengene. Han er nødt til å få positive svar. Så langt har altfor mange i 11’eren ikke vært i nærheten av å prestere det en må forlange for et lag med ambisjoner om å hevde seg i ligaen.

– Jeg er ganske sikker på at vi vinner denne, sier Marius Lundemo.

Statistikk

Årets spiller

Toppscorer'n

Assist-toppen

Kort-toppen

Slik spilles Tippeligaen 2015

 

Se dommen i Studio Åråsen.