Gå til sidens hovedinnhold

Rører sosiale medier med ny låt: – Uttrykker følelser som er vanskelige å uttrykke

Mugisho og Willy Nhonzi bruker musikken til å ta et oppgjør med rasisme. Tilbakemeldingene i sosiale medier overvelder brødreparet.

– Jeg har blitt bombardert med positive meldinger på Instagram. Det er rett og slett rørende, sier Mugisho Nhonzi til Romerikes Blad.

Lillestrøm-karen ga nylig ut låten «Leve» sammen med broren Willy. Låten, som handler om rasisme, går nå sin seiersgang på Instagram.

– Vi hadde håpet at «Leve» skulle engasjere folk, men vi hadde ikke sett for oss at det skulle ta såpass av. Det er veldig hyggelig, og vi setter utrolig stor pris på at publikum engasjerer seg i et så viktig tema, sier Mugisho til RB.

– Knirkefritt samarbeid

Willy og Mugisho vokste opp i Lillestrøm, men brødrene har også bodd på Skjetten i flere år. Begge bruker fornavnene sine som artistnavn.

Samarbeidet mellom brødrene har ifølge Mugisho gått knirkefritt.

– Det var fantastisk å spille inn låten med broren min. Vi lagde musikk sammen som yngre, men så nådde vi et punkt der vi gikk hver vår vei. I det siste har vi skrevet låter sammen igjen, sier han.

(Saken fortsetter under bildet.)


Tar rasismeoppgjør

Mugisho avsluttet nylig kontrakten med Warner Music. Dermed gir han og broren Willy ut «Leve» på egen hånd.

– Jeg har følt meg veldig motivert etter at jeg ble selvstendig. Vi kan love alle som har satt pris på «Leve» at vi har planer om å lage flere ting sammen.

De siste ukene har rasismedebatten skutt fart etter drapet av George Floyd i USA. Mugisho sier selv han ikke kan klage over oppveksten, men han har opplevd hendelser som har fått ham til å føle seg annerledes.

– Det er små ting i hverdagen som gjør at man føler seg forhåndsdømt ut fra hvordan man ser ut. Som den eneste mørkhudede i vennegjengen er det ikke alltid enkelt å stå fram og snakke om rasisme. Det er ingen som vil være «han kjipe» som tar seg nær av ting. Nå har vi nådd et punkt der det er viktig å ta et oppgjør med det, sier Mugisho.

– Min sterkeste uttrykksform

Det gjør lillestrømlingen gjennom musikken. Sammen med broren Willy finner han rom til å uttrykke følelser.

– Å snakke gjennom musikken har alltid vært min sterkeste uttrykksform. Musikk har vært min plattform for å grave i dype følelser og uttrykke meg best mulig. I «Leve» uttrykker vi følelser som ellers er vanskelige å uttrykke, sier Mugisho.

Reaksjonene fra mennesker som kjenner seg igjen i låten vekker spesielt sterke følelser hos artisten.

– At man har laget en låt som bidrar til å endre menneskers liv, er en av de største komplimentene man kan få som artist. Det er mange som har kontaktet meg og sagt at de er takknemlige fordi de føler «Leve» er laget spesielt til dem. Å høre sånt er veldig rørende, avslutter Mugisho over Romerikes Blad.

Siden musikkvideoen ble publisert på YouTube, har låten blitt spilt av over 42.000 ganger.

Kommentarer til denne saken