Gå til sidens hovedinnhold

Byttet ut farlige banetau med fondmidler

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå trenger ikke svømmerne i Lørenskog-Rælingen kappsvømmingsklubb bekymre seg lenger.

De omtalte nemlig svømmeklubben selv som en fare for både renseanlegg og svømmerne i sin søknadstekst til Romeriksfondet. Nå er svømmetauene fra 2012 som gikk i oppløsning byttet ut med helt nye.

– Plasten datt av de gamle. Den var skarp og svømmerne risikerte å få kutt dersom de var veldig uheldige. Dette var sårt trengt for oss, sier trener Jarl Andre Bergsvenkerud i Lørenskog-Rælingen kappsvømmingsklubb (LRK).

Mer treningstid

Torsdag kveld fikk klubben overrakt sjekken pålydende 25.000 kroner til nye banetau. De er allerede på plass i Sandbekken bad, hvor klubben har til hold.

De nye banetauene gjør også at utøverne kan bruke mer tid i vannet enn tidligere.

– Vi brukte lang tid på å ta opp og ned de gamle. Nå kan vi bruke mer av treningstiden i vannet. Svømmerne kan også konsentrere seg for fullt om det de skal gjøre i vannet, ikke tenke på konsekvensene ved å svømme inn i de gamle banetauene, sier Bergsvenkerud.

Han var selv aktiv svømmer i klubben i 12 år og vet hvilken viktig rolle banetauene har.

– De demper bølgene i bassenget, noe man merker stor forskjell på fra nye til gamle banetau, sier LRK-treneren.

Klare for stevne

Lørdag innvies de nye banetauene for første gang i konkurranse. Da arrangeres «LRK-sprinten» i Sandbekken bad med 50- og 100 meter, samt stafett.

– Det ser vi fram til, sier Bergsvenkerud.

Foruten arrangørklubben stiller ytterligere fire klubber med svømmere i helgens stevne.

Fakta

Romeriksfondet er et samarbeidsprosjekt mellom Romerikes Blad og Hafslund, med formål å støtte organisasjoner og lag som tilrettelegger aktiviteter for barn og ungdom i ditt nærmiljø.

Romeriksfondet deler ut 250.000 kroner i året. Alle søknader vurderes av en jury bestående av representanter fra Lillestrøm Kultursenter, Romerikes Blad og Hafslund. Juryen velger hvert kvartal inntil tre vinnere som tildeles totalt 45 000 kroner.

 

Kommentarer til denne saken