– Vi oppfordrer til minst mulig bruk av hodelykter

TROLSK STEMNING: Det blir en helt spesiell stemning når mange mennesker samles ved Råsjøstua på lørdagskvelden.

TROLSK STEMNING: Det blir en helt spesiell stemning når mange mennesker samles ved Råsjøstua på lørdagskvelden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange har etterspurt den tradisjonsrike måneskinnsturen i Romeriksåsene – og de blir ikke skuffet.

DEL

Skiforeningen og vertskapet på Råsjøstua, Nannestad-Gjerdrum Røde Kors, kan ønske velkommen til ny måneskinnstur lørdag.

– Selv om fullmånen ikke faller på turdagen, håper vi på en klar og flott lørdagskveld. Uansett vil vi få en stemningsfull skitur inn til Råsjøstua, sier prosjektleder og aktivitetskonsulent Annemarie Erichsen-Kuster i Skiforeningen.

Elgpølse og toddy

Råsjøstua holder åpen til klokka 22 og sørger for god stemning med bål og grill på tunet. Der kan man steke medbrakt mat eller kjøpe stuas berømte elgpølser, toddy og annet snadder.

Start turen fra Hakkim (Hakadal), Sjonken (Nannestad) eller Råsjøkrysset (Harestua). Distansen er 4,6 kilometer fra Hakkim, 7,6 kilometer fra Sjonken og 7 kilometer fra Råsjøkrysset.

På Sjonken er Skiforeningens markatjeneste på plass mellom 17.30 og 19.30 og sørger for at alle får en god start på turen.

På Hakkim sørger vår løypebas Jarle for bål og ønsker velkommen til tur 17.30-19.30.

Best uten hodelykt

Utfartsstedet ved Harestua vil ikke være bemannet, men Skiforeningens løypemannskap vil sørge for gode løyper også derfra.

– Vi oppfordrer til minst mulig bruk av hodelykter. Prøv heller nattesynet. Det krever litt tilvenning, men gir en bedre naturopplevelse. Må du bruke lykt, pass på å ikke blende skigåere du møter, sier Annemarie Erichsen-Kuster.

Artikkeltags