Ifølge flere internasjonale medier skal den rumenske fjerdedommeren Sebastian Coltescu ha uttrykt seg rasistisk i retning av Basaksehirs benk. Deretter oppsto det lange diskusjoner som endte med at Basaksehir-spillerne nektet å spille videre.

Særlig det tyrkiske lagets assistenttrener Pierre Webo fyrte seg opp på sidelinjen, og det førte til at han ble utvist. Webo ropte «hvorfor sa du negro? Du kan ikke si negro» gjentatte ganger til fjerdedommeren.

Dialogen mellom dommerne foregikk på rumensk. Ifølge den rumenske journalisten Emanuel Rosu sa fjerdedommeren noe som kan oversettes med «Han svarte der borte. Gå og sjekk hvem han er. Han svarte der, det er ikke mulig å oppføre seg slik».

Det oppsto kaos og forvirring som følge av episoden. Blant annet kunne man se en opphetet diskusjon mellom den tidligere LSK-spilleren og nåværende Basaksehir-spissen Fredrik Gulbrandsen og PSG-trener Thomas Tuchel.

– Jeg hørte det ikke selv, men han sier at han sa det, til PSG-trener Tuchel ifølge VG.

Etter mange minutter med krangling valgte Basaksehir-spillerne å forlate banen. Kort tid etter forlot også PSG-spillerne gresset.

Basaksehir har i etterkant av hendelsen lagt ut en Twitter-melding med teksten «nei til rasisme». Like over klokken 22 er kampen fortsatt ikke kommet i gang igjen. På TV-bildene kunne man se PSG-spillerne holde seg i gang ved å spille fotball i spillertunnelen.

(©NTB)