RB utvider TV-satsingen

NYTT STUDIO: Journalist Linda Ingier på plass i studioet i redaksjonslokalene som er utvidet og har fått ny dekor.begge FOTO: TOM GUSTAVSEN

NYTT STUDIO: Journalist Linda Ingier på plass i studioet i redaksjonslokalene som er utvidet og har fått ny dekor.begge FOTO: TOM GUSTAVSEN

Artikkelen er over 1 år gammel

Romerikes Blad topper fotballsesongen med nytt TV-studio og nytt kontrollrom.

DEL

Siden 2013 har livesendinger og studioproduksjon av TV-innhold vært en satsing i avisen. Nå er nytt TV-studio på plass. Det skal brukes til både fotball, nyheter og valgsendinger.

– Vi har valgt å endre litt på studio hos oss, det er blitt lysere i fargene, har fått flere lys og er ellers bedre tilrettelagt for det vi skal produsere framover sier teknisk ansvarlig for TV-satsingen i Romerikes Blad, Hans Olav Nyborg.

Øker produksjonen

Mens det ble produsert rundt 40 sendinger fra studio i 2018, økes antallet betydelig i 2019. Ved siden av fotballsendinger blir det også valgsendinger.

– Vi skal fortsette med vårt direktesendte fotballstudio Studio Åråsen etter hver hjemmekamp på Åråsen. I tillegg kommer det en ny studioprodusert satsing som har fått navnet Romerikesball og som tar for seg lokalfotballen fra blant annet 3. divisjon og Toppserien.

Til høsten blir det også en lang rekke med valgsendinger i forbindelse med kommunevalget som avholdes i år, legger nyborg til.

Studioet i Romerikes Blad er lagt slik at det trengs få personer på den tekniske delen.

Raskt på lufta

– Vi har valgt å legge opp de tekniske løsningene på en måte som gjør at en til to personer kan avvikle direktesendinger eller opptak. Det gjør at vi kan være raskt ute med å komme på lufta når det trengs, forteller Nyborg.

Studioet har plass til en programleder og opptil seks gjester. I tillegg kan også journalister bli med direkte i sendinger fra andre steder, med egne live-sendere.

Ved siden av studioproduksjoner og direktesendinger skal Romerikes Blad sende en lang rekke direktesendinger av fotball, idrettsarrangementer og eventer fra flere steder på Romerike gjennom året.

– Vi skal sende over 200 fotballkamper i år med 3. divisjon og Toppserien fast, i tillegg til at vi dekker en lang rekke arrangementer og flytter studio ut når anledningene byr seg avslutter Nyborg.

Nytt kontrollrom

I forbindelse med at TV-satsingen utvides, er det også bygget et nytt kontrollrom for avvikling av sendinger.

– Vi har de siste årene hatt det trangt i vårt studio, da teknikken for å kunne avvikle sendinger også har vært en del av rommet. Nå i år har vi bygget et eget kontrollrom i tilknytning til studio. Her er det investert i nytt avviklingsutstyr, lydutstyr og mye annen teknikk, sier Hans Olav Nyborg.

Med utvidelsen er det også mye nytt som skal læres og fungere.

– Vi har hatt noe tid på å få lært oss alt det nye, men det tar tid å tilpasse alle funksjoner i et slikt kontrollrom.

Artikkeltags