Der ble journalistene Bjørn Ivar Bergerud, Kine Tømmerdal og Martin Holterhuset tildelt prisen for beste journalistikk.
Prisen fikk de for artikkelserien «Døden på sykehjemmet». I løpet av 15 dager i november i fjor døde ni beboere ved det private sykehjemmet Villa Skaar i Eidsvoll som følge av covid-19. Alle de 23 beboerne og over halvparten av de 50 ansatte ble smittet under koronautbruddet.
Romerikes Blad viste blant annet hvordan meldingene mellom de ansatte viste en svært krevende situasjon på sykehjemmet. Saken kan du lese her:

«Livet får vel ikke blitt stort verre nå ...»
– Denne saken var viktig for oss å dekke fordi det handlet om et sykehjem i Eidsvoll, og det er derfor noe vi skal belyse som lokalavis på Romerike. At jobben og journalistikken vår blir satt pris på i etterkant, viser at journalistikken vår er viktig, sier ansvarlig redaktør Lars Lier i Romerikes Blad.
Totalt elleve prosjekter var nominert til prisen, der Romerikes Blad vant. Dette skriver juryen i sin begrunnelse:
– «Vinneren av Gull og Gråstein-prisen går til et prosjekt som viser at gravejournalistikk ikke trenger å være verken komplisert eller urimelig tidkrevende om journalistene er kreative nok, er nysgjerrige nok og har tydelige teorier om hva de leter etter», skriver juryen i sin begrunnelse.
RB-fotograf Lisbeth Lund Andresen vant fotopris på den samme konferansen. Hun vant med bildeserien "Bonde på fire hjul". Andresen deltok med åtte bilder som ble tatt i forbindelse med reportasje om bonde Ketil Melvold fra Hurdal.
Juryens begrunnelse for foto-prisen
Årets SNUS-pris i fotoklassen går til en gjenganger.
En enstemmig jury samlet seg om bildeserien «Bonde på fire hjul», levert av Lisbeth Andresen. Serien består av åtte bilder, og flere av dem kunne vært vinnerkandidater som enkeltbilder.
Bildene bærer preg av solid håndverk fra en fotograf som har gjort godt forarbeid og hatt en klar idé. Motivene er en kombinasjon av hverdagsglimt, der fotografens nærvær overhode ikke synes å påvirke hovedpersonen, samt et portrett som lyser av kontakt mellom motiv og fotograf.
Nok en gang imponerende levert av Lisbeth Andresen!
– Dette var kjempegøy! Dette er en bildeserie jeg brukte to dager på. Den første dagen gikk stort sett med til å prate med Ketil og bli ordentlig kjent. Han trengte å bli trygg på meg. Når det først var på plass, så gikk det kjempebra. Ketil bød veldig på seg selv, og tok meg med til ulike steder som var viktig for han, slik at vi fikk tatt bilder, sier fotografen til Romerikes Blad.
Både bildene, og hele saken om Ketil Melvold kan du lese her:
