Gå til sidens hovedinnhold

Gir bort 2,7 tonn skjorter

Artikkelen er over 3 år gammel

Elkjøp sørger for at 2,7 tonn overflødige Lefdal-skjorter kommer til nytte i Polen.

I starten av januar ble Lefdal slått sammen med Elkjøp, og de røde Lefdal-skjortene byttet ut med Elkjøp-blå. Dermed satt elektrokjeden igjen med nye skjorter til en verdi av 1,2 millioner kroner på lager. Nå bistår Fretex med å skaffe disse nye eiere.  

– Vi er kjempeglade for at Fretex ønsker å hjelpe oss med å få sendt de røde skjortene til noen som kan ha god bruk for dem. Det strider imot verdiene våre å kaste produkter som kan gjenvinnes, og det gjelder i høyeste grad også tekstiler, sier Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonsansvarlig i Elkjøp Norge, i en pressemelding.

– Fantastisk bra for miljøet

Fretex jobber for å bidra til et bedre miljø gjennom blant annet å øke bevissthet rundt gjenbruk og økt fokus på gjenvinning. 

– Vi er veldig glade for at vi kan sende skjortene vi har fått av Elkjøp til en av våre faste kunder i Polen som sorterer og videreformidler klærne til lokale butikker. Dette er fantastisk bra for miljøet og for det øvrige arbeidet vi gjør i Fretex/Frelsesarmeen, sier Trond Bøe, daglig leder i Fretex International.

Han oppfordrer samtidig andre bedrifter til å gjøre det samme som Elkjøp og gjøre en innsats for miljøet.

Resirkulering

Selv om donasjonen av skjorter ikke er noe Elkjøp kommer til å gjøre på fast basis, har selskapet en rekke andre tiltak for å drive mer bærekraftig. 

– Vi har gode ordninger for resirkulering av elektronikkavfall, som vi tar imot i alle varehusene våre. Vi oppfordrer alle til å ta en sjekk i skuffer og skap og ta med gammel elektronikk til oss neste gang de skal innom – eller bare ta turen i ens ærend. Da får vi gjenbrukt ressursene og hindrer samtidig at dette havner i restavfallet, sier Schøyen Bergly.

Kommentarer til denne saken