Gå til sidens hovedinnhold

Romerike storbandfestival 10-års jubileum

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Romerike storbandfestival ønsker publikum og storband fra hele landet velkommen til festivalens 10-års jubileum. Årets storbandfestival avholdes lørdag 12. oktober i Lillestrøm kultursenter, og på programmet står hele 17 konserter.

Romerike storbandfestival er Nord-Europas eneste festival for storband. Festivalen har vokst jevnt og trutt siden oppstarten i 2009, og det er nok en gang en glede å kunne presentere konserter med stor musikalsk spennvidde og mange sterke navn på plakaten. Årets festival byr på musikk som spenner over nesten 100 års jazzhistorie. Vi får høre konserter fra veletablerte profesjonelle krefter som Ensemble Denada og Christiania 12, til unge og fremadstormende musikere fra kulturskolene i Trondheim, Buskerud/Vestfold, og ikke minst vårt eget festivalstorband som består av unge utøvere fra regionen. Og som solister finner vi blant annet navn som jazzvokalist Torun Eriksen, The Voice-vinner Knut Marius Djupvik og den internasjonalt anerkjente jazzklarinettisten Felix Peikli.

«Storband er ikke en sjanger, men en besetning»
Alle konsertene ved årets festival har en klar musikalsk profil, og det er mye å velge mellom. Man kan for eksempel høre alt fra klassisk 20- og 30-talls swing til dagens listepop, via jazzrock og originalskrevet musikk for storband. Det er fristende å omskrive Forrest Gumps berømte ordtak: «Big bands are like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get». Festivalen gir publikum mange valgmuligheter, og viser at storband ikke er en sjanger, men en besetning som kan spille hva som helst.

En billett – 17 konserter
Storbandfestivalen tar i bruk hele Lillestrøm kultursenter, og presenterer i alt 17 konserter fordelt på fire scener. Første konsert starter kl 16.00, så går det slag i slag til rundt midnatt. Og det beste av alt er at man kjøper én billett som gjelder for alle konsertene, så her er det bare å rusle fra den ene scenen til den andre, og høre akkurat det man har lyst til.
For full oversikt over konsertene og presentasjon av bandene, gå til www.romerike-storbandfestival.no.

Kommentarer til denne saken