Gå til sidens hovedinnhold

Riise kan få prestisjetung Fifa-pris: – Det var jeg ikke klar over

LSK-trener Hege Riise kan vinne prisen for årets trener på kvinnesiden i internasjonal fotball.

Onsdag ble listene over kandidater til Fifas prestisjetunge årlige priser offentliggjort. De inneholdt to norske navn.

I kategorien for årets trener på kvinnesiden i internasjonal fotball er LSK-trener Hege Riise nominert sammen med sju andre høyprofilerte trenere. Den norske trenerprofilen ledet LSK til klubbens sjuende serietittel på de åtte siste forsøkene forrige sesong.

Da NTB tok kontakt kort tid etter at nominasjonene var offentliggjort onsdag, visste ikke Riise om det gode selskapet hun hadde havnet i.

– Det var jeg ikke klar over. Det er jo veldig hyggelig, det. Jeg har ikke sett lista, men det er hyggelig at de følger med, smilte LSK-treneren.

– Det er en anerkjennelse å få navnet sitt der ute. Det er veldig gøy, tilføyde hun.

I trenerkategorien har Riise selskap av Lluís Cortés (Barcelona), Rita Guarino (Juventus), Emma Hayes (Chelsea), Stephan Lerch (Wolfsburg), Jean-Luc Vasseur (Lyon), Sarina Wiegman (Nederland).

– Det er gøy å være på lista. Det er store navn som jeg konkurrerer mot. Det er stas, sa LSK-treneren til NTB.

Les også

LSK kvinner fikk hviterussisk motstand: – Både korona- og den politiske situasjonen bekymrer meg

Kan bli årets spiller

Barcelona-proffen Graham Hansen kan bli årets spiller i verden på kvinnesiden. I det sterke finalefeltet, som er plukket ut av to ekspertpaneler, har hun selskap av blant andre danske Pernille Harder og den engelske stjernen Lucy Bronze.

Også den franske forsvarsbautaen Wendy Renard, som er lagvenninne med Ada Hegerberg i Lyon, står på listen. Listen preges i det hele tatt av Lyon-spillere.

De øvrige nominerte er Delphine Cascarino (Lyon), Jennifer Hermoso (Barcelona), Ji So-yun (Chelsea), Sam Kerr (Australia), Saki Kumagai (Lyon), Dzsenifer Marozsán (Lyon) og Vivianne Miedema (Arsenal)

Prisene deles ut på bakgrunn av de sportslige prestasjonene som ble oppnådd i perioden 20. juli 2019 til 7. oktober 2020.

Les også

Klare for nok en cupfinale: – Det spiller ingen rolle hvem vi møter

Galla i Sveits

Vinnerne utropes under en fotballgalla i den sveitsiske storbyen Zürich 17. desember. I forkant av det skal finalefeltet i hver enkelt kategori reduseres til tre spillere.

Kampen om å bli årets spiller på herresiden i internasjonal fotball står mellom Thiago Alcântara (Bayern München/Liverpool), Cristiano Ronaldo (Juventus), Kevin de Bruyne (Manchester City), Robert Lewandowski (Bayern München), Sadio Mané (Liverpool), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Barcelona), Neymar (Paris Saint-Germain), Sergio Ramos (Real Madrid), Mohamed Salah (Liverpool) og Virgil van Dijk (Liverpool).

Marcelo Bielsa (Leeds), Hans-Dieter Flick (Bayern München), Jürgen Klopp (Liverpool), Julen Lopetegui (Sevilla) og Zinédine Zidane (Real Madrid) kjemper om å bli årets trener.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken