NM på historisk grunn i helgen

I terrenget: Ida Amalie Jenssen er en av deltakerne i helgen.Foto: Privat

I terrenget: Ida Amalie Jenssen er en av deltakerne i helgen.Foto: Privat Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Gjerdrum/Ullensaker: Det er med historisk sus Ullensaker Rideklubb (ULLE) og De Norske Officerers Rideklubb (DNOR) arrangerer NM i feltritt 4.–6. september 2015 på Stall Eikeberg i Gjerdrum og på Flatnerbanen på Gardermoen.

DEL

DNOR ble stiftet i 1880 og har blant annet hatt Kong Gustav V, Kong Haakon VII og Kong Olav V som beskyttere. Kavaleriet forsvant, men rideklubben består i dag. De siste årene har Ullensaker Rideklubb og DNOR samarbeidet på Norges eldste terrengbane.

NM starter fredag ettermiddag og pågår til og med søndag.

– Det er 95 ekvipasjer påmeldt i klasser fra 80 cm til CNC** som er NM klassen for senior. 35 av disse er NM deltakere, forteller Anja Huserbråthen, leder i ULLE, som ble stiftet i 2006 og er en av de største arrangørene av feltrittstevner.

Arrangørene har med seg foreldre og ryttere som legger ned utallige dugnadstimer før et stevne.

Rekordmange starter

– Det er rekordmange startende og vi håper på god ridning og god hestevelferd disse tre dagene. Arrangøren har laget en god ramme rundt arrangementet, sier Kirsten Arnesen, teknisk delegat under stevnet.

Samarbeidet med Stall Eikeberg startet i fjor og dressur og sprang avvikles på anlegget i Gjerdrum. Deretter kjører alle opp på terrengbanen på Flatner for terrengprøven på søndag.

Har bygd nye baner

Til NM har Stall Eikeberg anlagt en ny utebane slik at anlegget nå har 3–4 baner tilgjengelig for stevner.

– Selv om stevnet er klassifisert som et elitestevne arrangeres det klasser fra 80 cm hest og debutant ponni. Det gjør at de ferske rytterne kan få hjelp og veiledning av dem som har lang fartstid i sporten. Det bidrar også til å motivere til videre satsing for alle. Vi er stolte av å få samarbeide med to erfarne og dyktige rideklubber, skriver rideskolesjef Julianne Devold på Stall Eikeberg i en pressemelding.

Fakta:

  • Feltritt er hestesportens triatlon. Hest og rytter skal sammen konkurrere i dressurridning, sprangridning og terreng.
  • Under terrengdelen skal ekvpasjen teste utholdenhet i en løype på fra 1000 til 4000 meter og hoppe over faste hinder som tømmerstokker og hekker.
  • Ekvipasjen samler poeng i alle tre grener. Vinneren er den som har minst poeng etter alle tre grenene.

Artikkeltags