Det sier Kirsti og Kjetil fra Avalanche, som fikk en internasjonal suksess med superhiten «Johnny Johnny come home». Nå er de klare for årets store romjulsfest i Lillestrøm.

– Kjetil skriver låtene og tekstene jobber vi sammen om – eller hver for oss. Alt vi fremfører har vi skrevet selv og etter et langt liv så er vi oppe i fem-seks hundre låter, ler Kirsti Johansen (56) fornøyd.

Sammen med ektemannen Kjetil Røsnes (59) fra Lørenskog har hun levd ut popstjernedrømmen som duo på slutten av 80-tallet, Avalanche. De fleste som har levd en stund har hørt superhiten «Johnny Johnny come home», som ble spilt på alle radiostasjoner i årevis etter at den kom ut i 1989.

Men hele startet 10 år tidligere, i 1979, da Kirsti og Kjetil traff hverandre for første gang.
– Det var en umiddelbar kjemi og vi begynte å spille sammen rimelig raskt, i mange ulike band. Og sånn har det fortsatt. Det har vært en drøm.

Trengte pause fra sirkuset
Etter mange år med bosted i Tyskland og Frankrike, flyttet familien hjem til Norge – og bosatt seg i Aurskog. I nesten 20 år livnærte ekteparet seg kun av musikken.

– Ja, det er jo en del år. Vi er klar over at det ikke er mange forunt å kunne gjøre det, for det er en krevende bransje. Men vi er veldig takknemlige for alt vi har opplevd – det har vært utrolig moro. I mange år reiste vi land og strand rundt på konserter, turneer og TV-opptredener. Så bestemte vi oss for å ta en pause fra sirkuset for å finne veien videre. Vi flyttet til Sør-Frankrike for å skrive låter – også for andre artister. Da vi fikk barn endret perspektivet seg, naturligvis. Jeg hadde lyst til å bare være mamma, så vi valgte å flytte hjem til Norge og familien vår, forteller Kirsti.

Morsomt å mimre
Etter tusenårsskiftet har de deltatt både i Melodi Grand Prix, og i 2007 ble «Goodbye to Yesterday» kåret til årets Norsktopp-låt. Men det er ingenting som slår superhiten «Johnny Johnny come home».
– Den er faktisk en de av låtene som har vært nummer én lengst i Frankrike gjennom tidene. Det er litt gøy å tenke på.
Kirsti og Kjetil synes det er morsomt å vise frem bilder og videoer fra storhetstiden med Avalanche. Også barna har forstått at foreldrene var relativt store en gang.
– Haha, det er jo litt rart for dem, for det virker så lenge siden. Men for oss er det som om det var i går.

– Det som er gøy, er jo å spille live! Vi har et band, men vi spiller for det meste akustisk, vi to. Kjetil på gitar – og jeg ved mikrofonen. Så vi gleder oss til Ribbejazz! Vi har snakket med mange som skryter fælt av arrangementet, så vi forstår godt at det har blitt en tradisjon for så mange mennesker.

Fakta om Avalanche
• Den norske popgruppen Avalanche består av paret Kirsti Johansen (56) fra Kristiansand og Kjetil Røsnes (59) fra Lørenskog.
• Avalanche slo igjennom med debutalbumet med samme navn i 1990.
• Singelen «Johnny Johnny come home» ble en internasjonal hit og solgte over to millioner eksemplarer og toppet listene i Portugal, Frankrike og Tyskland.
• I dag er paret bosatt i Aurskog med barna Amadeus (18) og Aurora (16).


RIBBEJAZZ 2019

Ribbejazz er en musikalsk romjulsfest, som i år arrangeres for 14. gang! På Ribbejazzen er det et bredt, musikalsk utvalg. Altså MYE MER enn bare jazz!

• Søndag 29. desember fra kl. 19.00-01.00.
• Konserter på seks scener – hele kvelden! Du kan vandre fra sal til sal for å oppleve herlig musikk fra strålende band!
• Billetter kr 495,- /etter 1. desember kr 595,- / ved inngangen kr 645,-
• Arrangør: Lillestrøm Jazzklubb og Lillestrøm Kultursenter
• Se fullt program for Ribbejazz på www.lillestrom-kultursenter.no