Lørdag 26. oktober arrangerer Norsk Herpetologisk forening for andre gang sin reptilmesse på Lillestrøm Kultursenter, noe som ser ut til å bli årets høydepunkt for mange norske reptileiere.

Arrangementet går av stabelen lørdag klokka 11-15, og det ble rimelig lite armslag på forrige arrangement, pga uventet godt oppmøte, så nå har vi nå flyttet fra Universet i kjelleren opp til den store Stjernesalen. Sist fant cirka 700 publikummere veien innom arrangementet, og det håpes på like god stemning på lørdag. Det knyttes alltid ekstra mye spenning til høstmessene, siden det er da årets nye unger fra oppdrettere gjerne er klare for nye hjem.

Det loves at det vil bli mye å se på både for liten og stor, her vil du kunne se for salg både slanger, øgler og skilpadder. Det er mange forskjellige selgere, og alt utstyret du trenger til hold av reptiler vil også være mulig å få fatt i på denne messen. Selgere forteller at mange forhåndsbestiller varer så de er garanterte å få det de er ute etter på messen. Men det er ikke bare dyr og utstyr som kommer til å bli solgt, tilstede er også kunstnere og fotografer som selger malerier og bilder basert på og av reptiler.

Norsk Herpetologisk Forening er en interesseforening som lenge jobbet for å få myket opp forbudet mot reptiler i Norge. Etter at lovendringen gikk igjennom i august 2017 har man lagt vekt på å fortsette å jobbe for god dyrevelferd for dyregruppen, og NHF stiller selvfølgelig med stand og informasjonsmateriell, og svarer på spørsmål publikum måtte komme med. Tilstede messen er også veterinær Monica Heggelund fra Evidensia Oslo, hun vil være tilgjengelig med egen stand for å kunne svare publikum på spørsmål om sykdom og behandling av reptiler.

NHF synes det er selvsagt det er ekstra stas å nå kunne være med på å debutere kortreiste norskoppdrettede dyr.