– Dette er skuffende. Jeg hadde håpet at lik lønn for likt arbeid også hadde kommet til Norges fotballforbund i 2022, sier likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) til NRK onsdag kveld.

Onsdag ble det kjent at Hege Riise overtar som kvinnenes landslagssjef i fotball, etter at Martin Sjögren gikk i kjølvannet av det skuffende EM-resultatet.

Fotballpresident Lise Klaveness bekrefter overfor NRK at Riise ikke får samme lønn som herrenes landslagstrener, Ståle Solbakken.

– Det er markedskreftene som styrer A-herrer-sjefens lønn, men jeg kommer ikke til å gå inn på tall der. Det som har vært viktig for oss er at landslagssjefstillingen avlønnes på nivå med presidenten, sier Klavenes til statskanalen.

– Jeg skulle ønske det var slik at markedet for topptrenerjobber på kvinnesiden av den profesjonelle fotballen lønnsmessig var på samme nivå som på herresiden. Slik er det dessverre ikke.

Hege Riise selv sier til NRK at hun ikke var klar over at herrenes landslagssjef tjener mer, men påpeker at hun er fornøyd med lønnen fra forbundet.

– Jeg har ikke så veldig lyst til å kommentere så mye rundt lønn. Det er forbundet sin sak, sier Riise.