RB sender ti treningskamper: Romeriksklubbene velger helt ulik forberedelse til lik seriestart

SENDER KAMPER: Ull/Kisas Moren Sundli (t.v.) og LSKs Aleksander Melgalvis møttes i vinter. Fram til seriestart skal begge ut i nye treningskamper som sendes på rb.no.

SENDER KAMPER: Ull/Kisas Moren Sundli (t.v.) og LSKs Aleksander Melgalvis møttes i vinter. Fram til seriestart skal begge ut i nye treningskamper som sendes på rb.no. Foto:

Alle toppklubbene på Romerike serieåpner fredag 3. juli. Men de forbereder seg til seriestarten på helt forskjellig måte. En klubb spiller én treningskamp – en annen spiller fem. De fleste kampene kan du se på rb.no.

DEL

** Se oversikt over alle treningskampene nederst i denne saken!

LSK kvinner, LSK, Strømmen og Ull/Kisa seriestarter samme dag. Men i tida fram til 3. juli har de forskjellige kampopplegg.

Strømmen tyvstartet del to av treningskampsesongen med to omganger på 30 minutter mot Kongsvinger lørdag. Laget skal spille ytterligere fire kamper før de gjester Ull/Kisa i serieåpningen 3. juli.

Ull/Kisa velger en annen vei inn mot den samme kampen. Jessheim-klubben venter med treningskamp til det gjenstår to uker til serieåpningen og skal spille bare to kamper. Kisa-trener Trond Fredriksen prioriterer å trene de neste ukene framfor å spille kamp.

– Vi har hatt en lang pause fra fotball, og vi vil trene godt. Det er veldig viktig å unngå skader, og derfor vil vi trene mest mulig før vi spiller kamp, sier Fredriksen.

– Har bred og god tropp

Kisas motstander, Strømmen, har prioritert ukene fram til den utsatte seriestarten annerledes. De spiller totalt fem kamper, og tre av dem kommer i løpet av åtte dager fra 14.-21. juni.

– Vi må bli vant til den belastningen som er i kampene. Det blir et tøffere kampprogram enn vanlig denne sesongen, og da må vi lære oss å tåle det. Vi har en bred og god tropp nå, og når vi skal spille tre kamper på åtte dager blir spilletida fordelt på troppen, sier Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist.

Samtidig som de spiller flere kamper enn de andre, skal strømlingene også trene godt ifølge treneren.

– Planen er at de fleste spillerne bare skal spille 45 minutter i kampene i den uka vi spiller tre kamper. Da er ikke belastningen større enn en vanlig treningsøkt, og det betyr at vi kan trene dagen etter med hele troppen, forklarer Nesselquist.

Lørdagens korte kamp mot Kongsvinger kom bare fem dager etter at Strømmen startet opp med full trening. Flere av spillerne hadde bare trent ei økt med laget.

–Vi spilte to ganger 30 minutter for å få kjenne litt på kampfølelsen igjen. Bare tre utespillere spilte 60 minutter, og rett etter kampen så det ut til å ha gått bra, sier Nesselquist.

Mistet én kamp

I LSK kvinner tenker trener Hege Riise på samme måte som trenerkollega Fredriksen i Ull/Kisa.

Toppserieklubben hadde planlagt å spille to kamper før seriestart, men da Rosenborg ble motstander i den første kampen droppet de treningskampen mot trønderne.

Helga før seriestart møter de Lyn i det som blir den eneste ordinære treningskampen 27. juni.

– Vi har i tillegg avtalt å møte Kolbotn til en trening hvor vi spillere flere korte omganger, sier Riise.

LSK med fire kamper

LSK er den eneste klubben som har hatt kontroll på treningen til alle spillerne sine siden 12. mars. De startet med gruppetrening rett etter påske, og har trappet gradvis opp før de fikk starte med fullkontakt-trening 25. mai.

Likevel har de takket nei til flere treningskamper mot lag fra Eliteserien før de tirsdag er vertskap for Kristiansund på Åråsen i den første treningskampen som sendes på rb.no.

– Vi har prioritert å trene på liten bane de to første ukene for å unngå skader. Det er stor forskjell på liten og stor bane, noe vi fikk se da vi spilte internkamp fredag, sier LSK-trener Geir Bakke.

Også i den første kampen tirsdag kommer treneren til å ta hensyn. Det er ventet at alle friske spillere kommer til å bli involvert og at det blir flere bytter allerede ved pause i oppgjøret som spilles på Åråsen.

Her er kampene

Strømmen spiler fem kamper, LSK fire, Ull/Kisa to og LSK kvinner én. RB sender ni av kampene. (For å se kampene må du være abonnent hos Romerikes Blad).

Her er kampprogrammet for de lokale toppklubbene fra til seriestarten 3. juli:

6/6: Kongsvinger-Strømmen 1-1 (2x30 min.)

9/6: LSK-Kristiansund 1-1

13/6: Kolbotn-LSK kvinner 0-3

14/6: Ham-Kam-Strømmen 1-2

15/6: LSK-Jerv 3-0

18/6: Raufoss-Strømmen 18.00 (Sendes på rb.no)

19/6: Ull/Kisa-Kongsvinger 18.00 (Sendes på rb.no)

20/6: KFUM-LSK 12.00 (Sendes på rb.no)

21/6: Grorud-Strømmen 18.00 (Sendes på rb.no)

26/6: Kongsvinger-LSK 14.00

26/6: Ull/Kisa-Tromsø 14.00 (Sendes på rb.no)

26/6: Strømmen-Eidsvold Turn 18.00 (Sendes på rb.no)

27/6: Lyn-LSK kvinner 13.00 (Sendes på rb.no)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags