Der mottok Romerikes Blad prisen for årets lokale nyhetsdekning for dekningen av katastrofeskredet i Gjerdrum den 30. desember 2020.

10 mennesker mistet livet og flere ble husløse som følge av skredet.

– Skredet i Gjerdrum er først og fremst en stor katastrofe som rammet en liten kommune. At jobben vi har gjort i etterkant av skredet blir verdsatt i vårt eget miljø, er hyggelig. Det viser også hvor viktig lokale medier er. Romerikes Blad har i denne saken gjort det som kreves av en stor lokalavis, sier konstituert ansvarlig redaktør i Romerikes Blad, Lars Lier, etter å ha mottatt prisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dette skriver juryen i sin begrunnelse:

«Fra første utrykning jobber avisa systematisk og klokt. Lokalavisa er nyhetsledende samtidig som de presenterer avslørende journalistikk om årsakssammenhenger og bakgrunn. I et svært krevende landskap navigerer og forklarer journalistene det totale omfanget av katastrofen, noe som gjør at avisa fungerer som en samlende kraft for et lokalsamfunn i dyp krise. Med respekt, nærhet, kritisk blikk og kjærlighet til lokalsamfunnet er Romerikes Blad sitt samfunnsansvar bevisst og leverer journalistikk av ypperste klasse.»

Romerikes Blad var nominert sammen med følgende bidrag:

Nordstrands Blad - Da Norge stengte - rapport fra et hardt rammet sykehjem

Budstikka - Vallersaken

Varingen & Romerikes Blad - Korrupsjonssaken

NRK Sørlandet - De feilopererte