LESERNES BILDER

Det har vært vanskelig å plukke ut ukevinnere og månedens vinner i oktober. Det skyldes at det er et veldig høyt nivå på mange av bildene. I tillegg øker antall innsendte fotografier, så det er mye å velge blant.

Det synes vi i Romerikes Blad er veldig moro, og vi oppfordrer alle til å fortsette å sende inn sine blinkskudd.

Oktobervinneren, Paal Ertsaas liker å fotografere, både med speilreflekskamera og iPhone. Han bruker stort sett barna som fotomodeller, selv om han ikke vil vise ansiktene deres på bilder han legger ut på Instagram.

– Bildet har jeg tatt en vakker høstdag i begynnelsen av oktober. Sammen med sønnene og guttas storesøster, dro vi til Trandumskogen. Barna liker å gå gjennom tanksskytebanen og utforske den, forteller Paal Ertzaas.

I Trandumskogen ble det under 2. verdenskrig utført flere henrettelser, og etter krigen ble massegravene gravd opp. I alt ble 173 nordmenn, seks briter og 15 russere henrettet her. Etter krigen måtte norske landssvikerfanger og ledende NS-folk delta i oppgravingen av gravene. Vidkun Quisling ble også ført til gravene for å se hva den tyske okkupasjonsmakten hadde gjort.

Ut fra stedets dramatiske historie, har Ertzaas ønsket å få bildet til å se litt ut som om det kunne vært tatt i en krigssone.

– Samtidig har jeg ønsket å vise gleden ved å leke. Jeg synes ideen om at barnas lek midt i Trandumskogen er god. Dette stedet er «laget for krig», sier han.

Paal Ertzaas beste fototips er: – Komponer det du vil ta bilde av i hodet på forhånd, og så vente til det riktige øyeblikket oppstår. Se for deg nye vinkler, lys og andre muligheter. Ikke arranger så mye i bildet. La heller ting komme mer naturlig.

Paal Ertzaas vinner med månedens beste bilde og får 20 Flax-lodd. I tillegg er han også med i kampen om å bli kåret til årets beste bilde i 2016, der vinneren stikker av med fotoutstyr til en verdi av 5.000 kroner.