Romerikingene vant «Familieekspedisjonen»

UNDERDOGS: - Det er ekstra stas at vi som underdogs vant Familieekspedisjonen sier mamma Saima Azeem, her flankert av guttene sine; Rohail, Waqas og Subhaan.

UNDERDOGS: - Det er ekstra stas at vi som underdogs vant Familieekspedisjonen sier mamma Saima Azeem, her flankert av guttene sine; Rohail, Waqas og Subhaan. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Følelsen da vi vant klarer jeg ikke å beskrive, sier Saima Azeem.

DEL

Familien Azeem fra Rasta har den siste tida vært å se på NRK i programmet «Familieekspedisjonen». I kveld ble det klart at de gikk av med seieren til tross for tap i samtlige turtester og familiekamper. Premien er en tur til Svalbard.

– Følelsen da vi vant klarer jeg ikke å beskrive, sier mamma Saima Azeem til NRK.

– Grunnen til at vi til slutt vant er at vi tok til oss all mulig kunnskap om friluftsliv i løpet av en måned på tur. At vi sitter igjen som vinnere er helt utrolig. Vi skjønner ikke at det var mulig, men alt vi hadde feilet på lærte vi av og lagret i bakhodet til finalen, forteller han til nrk.no

– Kunne ikke si nei

Familien hadde i flere år tenkt på at de måtte bli flinkere til å bruke naturen.

– Vi hadde snakket om at vi sjelden tok turen ut i den flotte naturen utenfor huset vårt. Så kom forespørselen fra en venn om vi ville være med ut på tur. Jeg trodde det var en dagstur. Da jeg fikk vite at det gjaldt hele august tenkte jeg; er du helt gal! ler Butt.

PÅ TV: Hele familien Butt Azeem er samlet foran tv`en etter at de i en hel måned dro ut på tur som deltakere i NRK`s "Familieekspedisjonen".

PÅ TV: Hele familien Butt Azeem er samlet foran tv`en etter at de i en hel måned dro ut på tur som deltakere i NRK`s "Familieekspedisjonen". Foto:

Etter at familien hadde snakket sammen bestemte de seg likevel for å takke ja.

Fikk ekstrapoeng

I finalen fikk familien ekstrapoeng fra de to andre familiene for å være dem som hadde imponert og motivert mest.

Waqas sier til NRK at han er rørt og stolt over hva sønnene Subhaan (12) og Rohail har sagt og fått til på turen.

– De hadde jo ikke gjort noe av dette før, sier en glad vinner.

Tøffe utfordringer

Konseptet i Familieeskpedisjonen går ut på at tre familier skal legge fra seg mobilen, pakke sekken og dra ut på åtte spektakulære turer i norsk natur i løpet av én måned. Der skal de lære seg å mestre ting de aldri hadde trodd de kunne få til. Den familien som best klarer å tilegne seg kunnskap og flytte egne grenser, vinner «Familieekspedisjonen». Ifølge NRK var det både dårlige vær og svært krevende oppgaver underveis. Så krevende at deltakerne måtte dypt ned i kjelleren og hente motivasjon.

Starten på turen ble derfor langt tøffere enn hva familien fra Lørenskog hadde sett for seg.

– Det ble en todelt opplevelse. I begynnelsen var det slitsomt, og det kunne være vanskelig å se de positive opplevelsene. Etter hvert lærte vi oss hvordan vi skulle takle livet ute i naturen og oppgavene vi fikk. Vi ble også vant til opplegget og kunne begynne å nyte naturopplevelsene, sier Waqas Azeem.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags