Gå til sidens hovedinnhold

Rasmus Løberg ble skytterkonge

Artikkelen er over 2 år gammel

25 år gamle Rasmus Løberg ble onsdag skytterkonge under landsskytterstevnet. Linn Christine Vatland ble skytterprinsesse.

Løberg lå i teten med 248 poeng før kongelaget. Han hadde samme score som 51 år gamle Tor Harald Lund. Fra skive to holdt Løberg hodet kaldt, skjøt 100 poeng og kunne dermed juble for å bli skytterkonge med 348 poeng.

Lund var nære å sikre seieren, men en nier på det åttende skuddet gjorde at tittelen glapp. Løberg og Linn Christine Vatland var de eneste som skjøt 100 poeng i kongelaget.

Løberg er fra Lundamo i Trøndelag, men har bodd de siste åren på Jæren.

– Dette betyr alt, sa Løberg til NRK etter seieren.

Han var sikker på at tittelen skulle glippe da Lund fra skive én hadde truffet på sine sju første skudd.

Vatland endte på 347 poeng og ble både skytterprinsesse og beste under 20 år med sine prestasjoner.

Duo i tet

Lund fra Søgne og Løberg fra Klepp startet onsdagens finale i tet. Begge hadde 248 poeng. Bak fulgte fire skyttere med 247 poeng. Blant dem var fjorårsvinner Tor Gaute Jøingsli.

På 247 var også 20 år gamle Vatland fra Time Skytterlag. Hun la press på ledergruppen med 100 av 100 poeng i kongelaget. En meget imponerende prestasjon. Fire av skuddene var i sentrum.

– Jeg trodde det siste skuddet var en nier, sa hun til NRK.

Hun fikk ikke beholde ledelsen lenge. Bak kom nemlig Løberg, som gikk i tet med 100 poeng, fire av dem i sentrum. Det siste skuddet var marginalt en tier, men holdt til å gi toppscore.

Kunne skrive historie

Så var det Lund. Han traff tier på de første sju skuddene, men en nier på det åttende skuddet sørget for at kongetittelen glapp.

I 1987 ble Lund tidenes yngste skytterkonge. Han var da 19 år gammel. 32 år senere hadde han altså muligheten til å gå til topps igjen.

Kommentarer til denne saken