Et bilde av en «annonse» som sto på trykk på Romerikes Blads humorside Vorspiel har spredd seg på Facebook. Annonseteksten er undertegnet Aurskog jeger- og fiskerforening og lyder som følger:

«Hunder søkes»

«Vi søker alvorlig syke hunder, helst med blødende diaré, for å sette ut i ulveskogen.»

Dette har skapt reaksjoner, men det er ikke Aurskog jeger- og fiskerforening som står bak. Annonsen var nemlig på trykk på Romerikes Blads humorsider på lørdag.

– Dette er jo noe de har gjort uten å snakke med oss. Isolert sett ser det jo veldig stygt ut, sier André Grøtli, leder i Aurskog jeger og fiskerforening, til Nettavisen.

Derfor så Grøtli seg nødt til å gå ut med en uttalelse på Facebook, hvor han forteller at foreningen tar sterk avstand fra ordene i annonsen.

– Aurskog JFF tar sterk avstand fra det som er skrevet. Vi er en forening for friluftsfolk med og uten hund, og ville aldri funnet på å skrevet noe slikt, er noe av det Grønli skrev på Facebook.

Sinte meldinger

Bildet har spredd seg, men uten den opprinnelige konteksten, og det har ført til sinte meldinger. Til Romerikes Blad forteller Grøtli at «vitsen» har fått konsekvenser for foreningen.

- Omdømmemessig så har vi fått en skikkelig smell. Det er mange som har tatt kontakt og spurt om hva i all verden det er vi driver med, og hvordan vi kunne finne på noe sånt, sier Grøtli.

Han synes også at selve vitsen er litt over streken, men presiserer at det han reagerer mest på, er at RB brukte foreningens navn.

– Romerikes Blad burde ha brukt et fiktivt navn, slik at folk ikke tror at dette er reelt. Jeg synes dette var over streken, sier han til RB.

- Trodd den var ekte

Ansvarlig redaktør i Romerikes Blad, Magne Storedal, synes det er leit å høre at foreningen har fått negative meldinger.

- Denne fiktive annonsen stod på vår faste humorside Vorspiel. Når den løftes ut av denne siden og deles på sosiale medier, har noen misforstått og trodd den var ekte.

Storedal kjente godt til spøken før den ble publisert.

– Lett i ettertid å se at vi burde operert med en fiktiv organisasjon som avsender. Da ville alle skjønt at dette var morbid humor. Jeg beklager ulempen dette har medført for Aurskog Jeger- og Fiskeforening, sier Storedal.