Jeg er pensjonist og har en inntekt på kr 20.000. Jeg har 10.300 kroner i husleie og 3.000 kroner i annen gjeld som faste utgifter hver måned. I tillegg kommer utgifter til lege fordi jeg ikke oppnår egenandel før jeg har betalt 2.900 kroner.

Så følger utgifter til TV-lisens/internett og transport når jeg skal handle, fordi jeg bor såpass utenfor allfarvei. Jeg hadde en eldre bil, men den er ikke lenger kjørbar. Jeg hadde spart noen kroner før strømkrisen, men var uheldig med valg av selger. Det er imidlertid ikke viktig i denne sammenheng.

10 grader inne

Denne måneden fikk jeg strømregning på kr. 5 000 til tross for at jeg har prøvd å holde forbruket på et minimum. I dag morges så jeg på temperaturmåleren og den viste hele 10 pluss. Jeg bruker to bukser, tykke labber og ullgenser. Utenfor huset var temperaturen på 15 minus.

Så spør jeg meg selv: Hva i helsike gjør jeg i en slik situasjon? I tillegg til å fryse meg gjennom hverdagen, hva sitter jeg igjen med på konto etter å ha blitt ranet av myndighetene med Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum i spissen? Livskvalitet er det neppe. Jeg skal aldri stemme Ap igjen.

Dårlige erfaringer

Jeg kan ikke oppsøke NAV. Der tar de knapt telefonen. Les hva NAV-direktør Hans Christian Holte sa i media november 2022: «Jeg erkjenner at det gjerne er de som trenger NAV mest, som har de dårligste erfaringene i møte med etaten».

Kjenner jeg norsk byråkrati rett, får vi servert den samme spikersuppen som så mange ganger før. Jeg bestemte meg for å sende dette brevet til Romerikes blad. Media har i det minste anstendighet til la vanlige folk slippe til og ikke bare ordgyteri fra pampene i offentlig forvaltning der de fleste neppe har vansker med å betale strømregningen.

Rune Winther, Hakadal

Bildeserie

Se bildeserie fra skikarusellen: – Herlig