Gå til sidens hovedinnhold

Stiller opp for hverandre i verdens største stafett

Artikkelen er over 4 år gammel

I dag deltar tusenvis av barn i den årlige TINEstafetten. På Rud barneskole løper de for mer enn seier.

– Det er gøy å løpe, men jeg er spent på vekslingene. Det har jeg aldri gjort før. Men det ser ikke så vanskelig ut, sier Jenany Jeyarajah (12). Sammen med alle i syvende trinn på Rud barneskole i Rælingen skal hun delta i verdens største stafett i dag på Rolvsrud stadion i Lørenskog, som er én av 250 arenaer som arrangerer TINEstafetten.

– På stafetten møter vi også mange kjente fra andre skoler, og vi har det gøy sammen. Det er veldig sosialt og vi er kjempeglade for at Rud skole gjør dette for oss. Det er den aller beste skolen, sier Mia Mathilde Bræin Hagnæss (12). Klassevenninnen Andrea  Johnsen (12) er enig.

– Vi stiller opp for skolen. Og for hverandre. Det er gøy, og vi kan jo vinne! Det skal vi gå inn for. Vi må bare øve litt på vekslingene, sier hun, og titter bort på Mia Mathilde og Jenany. De plukker opp en kulepenn og øver på overgangene. De sitter som et skudd.

Rektor rører på seg

– Helt siden fysisk aktivitet ble satt skikkelig på dagsorden på skolene for noen år siden, har vi hatt mange morsomme skoledager med dette som fokus, sier rektor ved Rud barneskole i Rælingen, Øystein Hellum. Han forteller at de har Rud-joggen til inntekt for TV-aksjonen, og trening i kombinasjon med «vennedager».

– Vi vil vise at vi stiller opp for hverandre. Vi er på lag, og vi gjør ting med den kroppen vi har. De som ikke ønsker å være med å løpe, er med og backer. Heiagjengen er like viktig – både på og utenfor idrettsbanen.

Selv husker han godt den lokale forløperen til TINEstafetten, nemlig populære Lørenskog-stafetten. Han har svært gode barndomsminner fra den. Som rektor var det opplagt at han skulle overføre stafettpinnen til Rud.

– Dette har vært en tradisjon for oss i mange år og vi ser at idretten tilfører mange veldig mye glede. Jeg er superstolte av elevene våre – de er så levende og modige! Det er moro at vi kan gjøre dette sammen, for det er nettopp dét dette handler om. Skulle vi i tillegg stikke av med seieren, så skal jeg innrømme at det ikke gjør noe, ler rektor Hellum fornøyd.

Fun facts om TINEstafetten

  • TINEstafetten er verdens største stafett. Hvert år møtes ca. 100 000 ungdommer fra 6.-9. klasse, fordelt på 280 idrettsarenaer for å løpe, juble og heie.
  • Det var Norges Friidrettsforbund som i 1993 henvendte seg til TINE for å få sponset en friidrettsstafett på skoler. TINE ble med på dette for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos ungdom.
  • 106 020 løp stafetten i 2016 (ny rekord)
  • TINEstafettens deltagere har til sammen løpt 318 582 km. Det tilsvarer 7,9 ganger rundt jorda – og det er over halvveis til månen
  • Kilde: tine.no

Kommentarer til denne saken