Gå til sidens hovedinnhold

PST koblet inn i omfattende våpensak

En mann fra Lillestrøm er, sammen med to andre personer, pågrepet og siktet etter at politiet har rullet opp en stor våpensak flere steder i landet. Nå er PST koblet inn i saken.

Det melder NRK.

– PST er kjent med pågripelsene den siste tiden. Vi følger med på etterforskningene og har et samarbeid med politidistriktene, sier Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NRK.

Les også

Lillestrøm-mann blant tre fengslede i sak som omhandler store våpenbeslag og mulig kobling til høyreradikale miljøer

Som Romerikes Blad omtalte tidligere tirsdag, er en mann i 30-årene fra Lillestrøm varetektsfengslet, siktet for overtredelse av våpenloven

I kjennelsen fra tingretten heter det:

«Saken er knyttet til et nettverk av personer som har kjøpt/solgt «ulovlige» våpen, og som sannsynligvis har forgreninger til høyreradikale grupperinger. Det skal imidlertid bemerkes at siktelsen ikke gjelder salg og formidling av våpen til andre, men tingretten legger til grunn at siktede har eller har hatt kontakt med flere av personene i dette nettverket, og at siktede, dersom han løslates, får mulighet til å påvirke eventuelle øvrige medskyldige».

Lillestrøm-mannens forsvarer, advokat Ole-Kristian Ringnes, opplyser at hans klient har forklart seg for politiet og erkjent det faktiske forholdet, men ikke straffskyld. Forsvareren opplyser videre at mannen i 30-årene tar avstand fra opplysningene om at han skal ha koblinger til et høyreradikalt miljø.

– Han tar avstand fra alt høyreekstremt og høyreradikalt. Han beskriver seg selv som apolitisk, men opplyser at han var mer politisk aktiv tilbake i 2017, sier forsvareren til Romerikes Blad.