Gå til sidens hovedinnhold

Prosjektet "Forgreninger" til Sandbekkstua

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kan en lære en maskin å tegne?

Billedkunstner Line With har gått ut fra studier av grener, og videreført det til å handle om forgreninger og nettverk i trær, så vel som i kroppen eller i byen.

Prosjektet “Forgreninger” går ut på å overføre tegning til forskjellige materialer ved hjelp av en programmerbar fres, en CNC router. Utfordringen blir å bevare det umiddelbare og direkte ved tegningen når den overføres til metall, tre eller akryl. Resultatet er enkeltstående vegghengte objekter og en modul- installasjon.
 

Installasjonen “Kratt” er satt sammen av moduler. Den blir til et organisk, frodig nettverk som brer seg utover og dekker hele veggen i kammerset. Forgreningene har også tatt tredimensjonal form som skulpturen “Skrog”, en konstruksjon av bein og ståltråd. Assosiasjonene kan gå både til skip og kropp.

Etterhvert som teknologien har blitt billigere og mer tilgjengelig har det blitt enklere å eksperimentere med hva samarbeidet mellom et menneske og en maskin kan føre til. Line With er blant de kunstnerne som ser mulighetene i dette. En interessant problemstilling er: Hvordan kan vi viderebringe den tegnete strekens følsomhet? Kan vi lære en maskin å tegne?

Line With er billedkunstner med utdannelse fra Århus Kunstakademi og Edinburgh College of Art. Hun har utført offentlige og private utsmykninger, de fleste i glass. Utgangspunktet er den tegnede streken, som overføres til materialer for hånd eller med maskin, i flate og rom. Hun søker stadig ny kunnskap og prøver ut teknikker og uttrykksmidler. Som formidler holder hun workshops for barn og unge om mekanikk, symmetri og romformer. Med utdanning innen produktdesign fra tidligere HiOA, nå OsloMet, har hun innblikk i designmetodikk og produksjon. Interessen for mekanikk og produksjon har ført henne til maker-miljøet hvor hun finner måter å programmere bevegelse og lære maskiner å tegne.

Hjertelig velkommen til utstillingsåpning i Sandbekkstua lørdag 26.01 2019 kl 1200!

Det blir sang av Birgit Brinck på åpningen
 

Utstillingen er som vanlig åpen lørdager og søndager kl. 1200 -1600

                                                                                             Rælingen kunstforening
 

Kommentarer til denne saken