En tidlig lørdagsmorgen i august ble kapteinen, andrepiloten og to kabinansatte pågrepet da de møtte opp på Gardermoen for å fly norske charterturister til Kreta. Ansatte på hotellet der de overnattet hadde tipset politiet om at de hadde drukket.

Kapteinen hadde en promille på 0,54.

Den latviske kapteinen er nå tiltalt for brudd på luftfartsloven fordi han var beruset mens han forsøkte å gjøre tjeneste på et luftfartstøy. Han er også tiltalt for å ha drukket alkohol mindre enn åtte timer før tjeneste og for ikke å ha oppfylt sitt ansvar som kaptein. Det vil si at han skulle ha passet på at besetningen var skikket til å fly og ikke stilte beruset på jobb.

Sitter i varetekt

Mannens forsvarer, advokat Nora Hallén, sier til NTB at klienten erkjenner straffskyld for det første punktet i tiltalen, men ikke de to andre. Hun vil ikke utdype ytterligere før klienten har forklart seg for Øvre Romerike tingrett torsdag.

50-åringen har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen i begynnelsen av august.

– Vi ser alvorlig på saken. Det var en hel besetning som var sterkt og mindre sterkt påvirket, og som kunne ha utsatt mange mennesker for en betydelig risiko over lengre tid, sier aktor, politiadvokat Camilla Ek Sørensen til NTB.

De tre andre siktede fikk sine saker opp som tilståelsessaker kort tid etter pågripelsen. De erkjente de faktiske forhold, og ønsket å få saken raskt overstått.

Husket bare deler av kvelden

Under rettssaken gikk det fram at de bare husket deler av den fuktige kvelden på hotellet. Andrepiloten forklarte at de hadde delt to flasker whisky før de skulle fly til Kreta neste dag, men at de i fellesskap hadde blitt enige om å slutte å drikke klokken 20.

Han sa seg likevel skyldig i å ha brutt åttetimersregelen etter at et videoopptak viste at han kjøpte en øl i baren i 2-tiden. Han hadde også problemer med å huske detaljer fra kvelden.

Kapteinen nekter for at han drakk i pliktavholdstiden, og han vil forklare seg nærmere om hvordan kvelden forløp under rettssaken. Aktor vil ikke si noe om bevisene, men mener etterforskningen viser at kapteinen drakk innenfor tidsperioden.

Overordnet ansvar

Et vel så viktig tema som at han var beruset på jobb, er at han ikke oppfylte sitt ansvar som kaptein, mener påtalemyndigheten.

– Han har et særskilt ansvar for å sørge for at de andre er skikket for å delta på flygingen. Straffenivået for dette tiltalepunktet er nesten like høyt som for beruselsen, sier Sørensen.

Andrepiloten, som hadde 1,35 i promille, ble dømt til seks måneders fengsel. Han har anket straffeutmålingen.

Sørensen vil ikke antyde hva påstanden blir for kapteinen, men sier det er naturlig at det blir høyere enn for andrepiloten.

– Som kaptein har han et overordnet ansvar for flygingen. Det følger at brudd på luftfartsloven på dette punktet, skal straffes strengt, sier hun.

Det er satt av to dager til saken i Øvre Romerike tingrett.