Gå til sidens hovedinnhold

– Positivt at andre tar hensyn til oss, det må vi lære oss å håndtere

LSK har tapt tre hjemmekamper på rad før lørdagens Åråsen-møte med Kristiansund. Kaptein og toppscorer Thomas Lehne Olsen mener det er på tide å slå tilbake.

** Se Studio Åråsen fra 21.00 **

LSK sto med 5-1-1 på hjemmebane før Bodø/Glimt kom til Åråsen midt i august. Etter at Bodø/Glimt vant den tette toppkampen 1-0, har LSK tapt to kamper til på eget gress – mot Brann (2-3) og Tromsø (1-2).

Thomas Lehne Olsen svarer dette på spørsmålet om hva som er årsaken.

– Det er vanskelig å si. Folk har begynt å ta fryktelig mye hensyn til oss siden vi har vært skarpe denne sesongen. De skjønt hva vi har vært gode på. Derfor har de lagt seg veldig lavt mot oss for å stenge av spillet vårt ute på sidene. Det er nok litt på grunn av det at det ikke har fungert like bra på hjemmebane i det siste.

Les også

LSK-statistikk 2021

– Revansjelysten er stor

Lehne Olsen mener uansett at motstandernes fokus på å stoppe LSK er en trend deter grunn til å like.

– Vi må ta det positivt at andre lag begynner å ta ut våre spillpunkter og legger opp sin kampplan ut fra hvordan vi spiller. Men da er det vår jobb å finne nye veier til målet. Det er det vi har slitt litt med. Da vi har stått litt fast, så har vi begynt å se litt på hverandre og mistet litt av flyten i det.

Men LSK har ikke noe ønske om at det skal fortsette.

– Vi har veldig lyst til å vise oss fra en annen side mot Kristiansund. Revansjelysten er stor. Nå møter vi et lag som ligger rett foran oss på tabellen, og vi har muligheten til å gjøre den luka mindre. Det er der oppe vi har lyst til å være, og vi har veldig lyst til å ta tre poeng på hjemmebane igjen.

FØR AVSPARK: Siste nytt her!

Les også

Keeperen tilbake på trening: – Håper jeg er klar

Helland fra start

Lehne Olsen innrømmer at han følger med på situasjonen i toppen av tabellen. Det mener han alle gjør selv om de sier noe annet.

– Om noen sier at de ikke ser på tabellen, så er det selvsagt bare jug. Vi har aldri sagt at vi er noen medaljekandidat fordi vi er en uerfaren gjeng, har mange unggutter og vet at vi har et tøft kampprogram foran oss. Men det blir bar dumt ikke å si at vi har lyst til å «klå» de andre lagene i toppen der. Hvis vi gjør det mot Kristiansund nå, så har vi et lite bein med i den kampen igjen.

Det forventes en tøff kamp mot Kristiansund som for øyeblikket ligger på 3. plass. I det første møtet tapte LSK 1-0 etter at vertene scoret i sluttminuttene.

– Vi var ganske gode borte mot Kristiansund, og det var et surt tap.

Slik stiller LSK lørdag (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen – Espen Garnås, Igoh Ogbu, Tom Pettersson – Eskil Edh, Magnus Knudsen, Ifeanyi Mathew, Vetle Dragsnes – Pål-André Helland, Thomas Lehne Olsen, Daniel Gustafsson.

Les også

Helland melder seg startklar: – Er takknemlig for tida de har investert i meg

Liker økte forventninger

Pål-André Helland starter lørdagens kamp. Han mener også det er en naturlig forklaring på LSKs sviktende hjemmeform.

– Nå har hele spillergruppa opplevd å være «underdog» og slått nedenfra. Det har ikke vært noen forventninger og alt har vært en bonus. Så begynte det med medaljeprat, forventningene fra omgivelsene steg, og vi møtte Brann og Tromsø hjemme. Da forventet nok mange at det skulle være enklere enn det ble, og underveis i kampen så oppdaget spillerne at nivåforskjellen ikke var så stor. Så tok motstanderen ledelsen, og da ble man stresset, sier Helland.

Det mener trønderen er noe LSK-laget må lære seg å takle.

– Hvis vi har et ønske om å bli et topplag på sikt, så må vi håndtere det å være favoritt i store kamper og være tålmodig. Det er dessverre ikke slik i fotball at man vinner 5-0 i alle kampene. Selv Rosenborg på 90-tallet under Nils Arne Eggen, vant sliteseirer og gikk på noen tap mot antatt svakere lag. Man må tåle å være tålmodig.

Det LSK har opplevd i høst mener han må brukes positivt.

– Vi må ta det som et klapp på skulderen at folk har fått forventninger til oss. Det må vi hente selvtillit ut av istedenfor å få høye skuldre. Vi må fortsette å gjøre det som har gitt oss suksess.

Les også

LSK vil ikke ha VAR i norsk fotball fra 2023: – Norsk fotball blir ikke bedre av det

Kommentarer til denne saken