Sommervarmen ser ut til å ha hentet fram festlysten hos romerikingene – iallfall om vi skal tro politiets logg fra natt til fredag.

– Det har vært mange henvendelser om både høy musikk og klager på russen, konstaterer operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt.

Politiet har vært på mange av klagestedene, men ikke alle. Noen har selv valgt å avslutte, mens andre er pålagt dette av patruljene, opplyser politiet.

Her er hendelsene kort oppsummert:

23.30 Jessheim sentrum: Klage på høy musikk fra privatbiler.

00.16 Mogreina: Klage på full fest i privatbolig– politiet ga pålegg om at det måtte bli stille, og hørte ikke mer etter det.

00.32 Hakadal: Klage på full fest og høy musikk i privatbolig. – Vi hadde ikke anledning til å sende en patrulje dit og fikk heller ikke kontakt på telefon, men hørte ikke noe mer om bråk, forteller Monsen.

00.43 E16 ved Gardermoen: Klager på russebråk. – En del russ hadde samlet seg i lommer langs veien, og én buss fikk pålegg om å holde ro resten av natta, forteller politiets operasjonsleder.

00.54 – Lillestrøm sentrum: – En patrulje meldte om potensiell tildragning mellom russ, men forebygget det. De involverte ble bortvist fra sentrum for resten av natta.

02.25 – Strømmen sentrum: Enslig russ satt godt beruset, politiet tok kontakt og vedkommende ble hentet av foreldre.

02.27 – Jessheim sentrum: Politiet fikk melding om slåsskamp mellom russ. – Én av de involverte hevdet seg slått, men hadde ingen synlige skader, og fikk informasjon om at han kan anmelde det selv. Politiet ble igjen på stedet til det ble gjenopprettet ro, sier Kari Monsen.

04.56 – Jessheim: Klage på høy musikk. Politiet tok turen i retning Nordbytjernet, men der var det rolig da de kom fram.