Den mangeårige toppolitikeren som opprinnelig kommer fra Rælingen slapp nyheten om partiutmeldingen på sin egen Facebookside seint fredag kveld, med følgende melding:

«Flott fredag kveld. Fant ut at jeg rydder litt i skuffer og skap. Er derfor og blitt partiløs fra dags dato og utmeldt av partiet. Ingen negative ting skal sies og jeg kan takke Høyre for ekstremt mye, inkludert masse bra folk. Er vel egentlig bare at JEG aldri har passet inn. Evt moderat radikalisering inn mot andre halvdel av livet:)».

Bekrefter meldingen

RB har vært i kontakt med den tidligere stortingspolitikeren lørdag formiddag. Han bekrefter at han nå forlater Høyre:

– Det stemmer. Ønsker partiet lykke til og takker for alle muligheter jeg fikk. Utover det har jeg ikke mer å si, skriver Oktay Dahl i en melding til RB.

Oktay Dahl vil ikke svare på spørsmål om hvorfor han melder seg ut av partiet, eller om han planlegger å fortsette med politikk framover.

RB snakket lørdag morgen med pressekontakt Hans-Kristian Thorbjørnsen i Høyre.

– Jeg har også sett Facebookmeldingen, men vet ikke mer enn det som står der. For øvrig kommenterer vi ikke enkeltpersoners medlemskap i Høyre, sier Thorbjørnsen.

– What???

En som derimot kommenterer utmeldingen, er Høyres ordfører i Bergen, Trude Drevland.

«What???Du ble gitt flere muligheter enn de fleste?OK-det er nok gjenomtenkt ,men jeg må få lov å undres André! Jeg ønsker deg alt godt og håper vi sees av og til.Klem fra meg til deg!», skriver Høyre-toppen i kommentarfeltet under Oktay Dahls Facebookmelding.

PR-jobb

André Oktay Dahl har tilbakelagt tre perioder på Stortinget og har også en juristutdanning å vise til på CV-en. Som RB omtalte våren 2014 har den profilerte politikeren fått jobb i PR-byrået Gambit H + K.

Dahl uttalte i den forbindelse at han sonderte forskjellige bransjer før han endte opp der:

– Jeg har sett både på advokatyrket, organisasjoner og kommunikasjon. Jeg konkluderte med Gambit fordi det kunne tilby meg en bredde i arbeidsoppgavene, godt arbeidsmiljø og har sett meg som person. Jeg velger å tro jeg derfor er mer enn en avdanket politiker, sa Oktay Dahl.

Ole Tom Nomeland, administrerende direktør og byråleder i Gambit H+K, uttalte til Dagens Næringsliv at han anser Oktay Dahl som en framtredende politiker som har framstått som moderne og uredd.

– Dette er gode egenskaper som kan bidra til å løfte byrået, sa han.