Gå til sidens hovedinnhold

Han kan bli en av Norges «sikreste» ordførere

Artikkelen er over 3 år gammel

Populære Øivind Sand gir seg som ordfører i Arbeiderparti-bastionen Rælingen. Nå er det klart hvem nominasjonskomiteen innstiller som hans erstatter.

Etter forrige kommunevalg satt Arbeiderpartiet igjen med formidable 21 av 35 plasser i kommunestyret i Rælingen.

Dermed var Øivind Sands posisjon som ordfører heller aldri truet.

Nå skal imidlertid populære Sand trappe ned, og jobben med å vinne neste valg blir trolig Ståle Grøttes.

En enstemmig nominasjonskomité går nemlig inn for Grøtte som ordførerkandidat med Heidi Finstad som varaordførerkandidat.

– Utfordrende og litt overveldende

Les også

Her gliser de etter åpningen, men de ansatte går med en klump i magen: – Vi venter bare på oppsigelsesbrevet

 

Grøtte jobber i dag som politisk rådgiver for stortingsgruppa til Arbeiderpartiet.

Før det var han fylkessekretær for Akershus Arbeiderparti, og har også jobbet i samme organisasjon som informasjonskonsulent.

– Jeg har også jobbet med utdanningspolitikk og samferdelspolitkk, og har etter hvert fått en ganske bred politisk erfaring – som naturligvis kommer godt med. Men det vil likevel bli en del nytt å sette seg inn i dersom jeg blir ordfører for Rælingen. Jeg har vært med i styret før, men aldri drevet med kommunepolitikk, sier Grøtte.

– Hvordan blir det å eventuelt skulle ta over etter en ordfører som har vært så profilert og populær?

– Det er en formidabel oppgave som både er utfordrende og litt overveldende. Jeg vil bevare politikken og det Øyvind har vært med på å bygge opp, samtidig håper jeg at mange av dem som er med i dag vil fortsette å bidra.

– Vil bidra til at Rælingen er et fint sted å vokse opp

Les også

Sju år etter den dramatiske brannulykken tør Camilla (28) endelig vise beina offentlig: – Jeg synes de er så stygge

 

– Motivasjonen min for å stille meg aktuell som kandidat er for det første at jeg vil bidra til at Rælingen er fint sted å både vokse opp og bli eldre, med alle de ulike tjenestene som finnes i kommunen. Jeg ønsker også å bidra til den positive utviklingen og satsingen innen idrett i Marikollen og tankene om sentrumsutvikling, forteller Grøtte til RB.

– Og selvfølgelig bruke de ressursene vi har best mulig, slik at vi får en best mulig skole, barnehage og eldreomsorg.

Han presiserer at det er først ved nominasjonsmøtet førstkommende tirsdag at kandidatene blir offisielt nominert, men sier han er glad for den enstemmige avgjørelsen i innstillingen.

– Jeg setter veldig stor pris på det. Det er avgjørende når vi skal innstille folk til verv at det er en stor grad av enstemmighet bak det. Dette viser samtidig at nominasjonskomiteen har gjort en grundig jobb.

– Jeg vil takke for tilliten fra komiteen, for at de mener jeg er en person som kan videreføre det gode arbeidet vi har gjort i Rælingen over lang tid, sier ordførerkandidaten. 

To kandidater

Les også

Harald så en elg med tre bein. Han ringte politiet, men viltnemnda kom aldri

 

Komiteen har avholdt ni møter i løpet av 2018.

– Etter en lang prosess sto komiteen igjen med to ordførerkandidater og en varaordførerkandidat. Ordførerkandidatene har vært gjennom fiere intervjusamtaler og vi har innhentet referanser, skriver komiteen i en pressemelding.

Les også

Camilla gikk ut av videregående med 21 seksere: – Det var vondt å droppe jusstudiet!

 

Kommentarer til denne saken