FpU reagerer på hets mot Hussaini

Oslo  20160127.
AUF-leder Mani Hussaini holder en appell foran Stortinget under Facebook-organisasjonen "Refugees Welcome To Norway"s arrangement "Bevar asylretten!" i Oslo sentrum onsdag kveld. Arrangementet er et initiativ for å vise solidaritet med flyktninger.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Oslo 20160127. AUF-leder Mani Hussaini holder en appell foran Stortinget under Facebook-organisasjonen "Refugees Welcome To Norway"s arrangement "Bevar asylretten!" i Oslo sentrum onsdag kveld. Arrangementet er et initiativ for å vise solidaritet med flyktninger. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

AUF-leder Mani Hussaini har mottatt drapstrusler og hatytringer etter uttalelsene om Sylvi Listhaug (Frp). Hetsen mot Husseini er hårreisende, mener FpU.

DEL

I sin 1. mai-tale i Trondheim sa Husseini blant annet «kast kjerringa på hue ut av regjeringa» om integreringsminister Listhaug.

Han fikk sterk kritikk for uttalelsen, også fra sine egne. Aps nestleder Hadia Tajik var raskt ute og sa at slike karakteristikker av politiske motstandere er uakseptable. Det førte til at Husseini etter kort tid beklaget ordvalget.

Beklagelsen kom på hans egen Facebook-side, og der kom det etter hvert også mange og til dels svært kraftige reaksjoner, skriver Dagbladet.

Ukvemsord, hatytringer og drapstrusler ble ungdomspartilederen til del. Det setter leder Bjørn-Kristian Svendsrud i Fremskrittspartiets Ungdom svært lite pris på.

– Jeg reagerte på at Hussaini brukte ordet «kjerring», som ikke hører hjemme i norsk politikk. Det ødelegger debatten, og jeg var glad for beklagelsen. Men hetsen som kom etter beklagelsen er hårreisende. Det er hatytringer, sier Svendsrud.

– Vi i Frp mener at alle skal kunne si veldig mye i Norge, men nå er grensa nådd.

(©NTB)

Artikkeltags