Gå til sidens hovedinnhold

Klare for LilleStortinget 2015

Artikkelen er over 6 år gammel

LILLESTRØM: Her er Romerikes ungdomsregjering.

Tirsdag 20.01. ble årets regjering i LilleStortinget 2015 utnevnt med elever fra Politikk og menneskerettigheter-klassen på Lillestrøm videregående skole.  Hva regjeringen vil fremme av forslag fram til LilleStortinget 18. til 20. mars er det mange som lurer på.

Flere av elevene har erfaring fra LilleStortinget i fjor, blant annet statsminister Zuzanna Nogalska som den gang representerte Sp og finansminister Tomas Nyblom. - Jeg elsker politikk og det skal være godt å få komme i gang nå, sier en spent finansminister. Regjeringen speiler dagens regjering så Zuzanna har skiftet parti til Høyre og Tomas stiller for FrP slik Siv Jensen gjør det i regjeringen i Oslo. Neste møte for regjeringen er den årlige Lusekoftkonferansen.

Lillestorting består av elever fra Lillestrøm vgs, hovedsakelig elever fra studiespesialiserende vg1, vg2 elever fra musikk, dans og drama sammen med vg2 elever fra medie- og kommunikasjon. 
 

Lillestortinget er ett rollespill som går ut på hvordan det er å sitte i en regjering, elevene som vil sitte i regjeringen må stille til valg på samme måte som en ordentlig regjering. Selve rollespillet går over tre dager, men planleggingen går over nesten ett helt skoleår.  Hovedfokuset med selve prosjektet er å lære om demokrati og hvordan vi utfører politisk arbeid i Norge på forskjellige måter.

Kommentarer til denne saken