Gå til sidens hovedinnhold

Politiet rykket ut til brann i trafostasjon

Brann og politi har rykket ut etter en melding om brann i en trafo på Leirsund søndag morgen.

Klokken 09.40 melder Elvia, som leverer strøm i området, om at det har vært et kortvarig strømbrudd i forbindelse med brannen. Strømmen er tilbake nå, men det er på nåværende tidspunkt uklart om strømmen vil forsvinne i det videre arbeidet på trafoen i løpet av dagen.

– Vi er på stedet nå og får en oversikt over hva som har skjedd. Det har vært et strømbrudd i området som varte i rundt et kvarter da brannen oppsto, men strømmen skal være på plass nå. Vi vet foreløpig ikke om det vil bli behov for å koble ut strømmen flere ganger, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Elvia.

Både brannvesenet og politiet er på plass sammen med Elvias medarbeidere.

Åpne flammer

Tidligere søndag morgen opplyste politiets operasjonssentral om at det var oppstått brann på en trafostasjon på Leirsund. De fikk melding om det like før klokken ni søndag.

– Brannvesenet er på plass. Det er åpne flammer på stedet. Nå venter vi på e-verket. Det kan se ut som at det er oppstått brann i forbindelse med elektrisk utstyr i trafoen, sa Gisle Sveen ved Øst politidistrikt.

Like før halv ti søndag formiddag melder politiet på stedet at flammen er slukket.

Kan miste strømmen

Det er ikke fare for spredning til området, som er på Kjusløkka på Leirsund. Men beboerne kan forvente at strømmen forsvinner nokså snart, kan Sveen fortelle.

– Det vil bli et større strømutfall i området fordi e-verket må koble ut strømmen for å kunne trygge området. Først når det er sikkert å jobbe, kan brannvesenet ta seg av brannen, sier Sveen.

Det er foreløpig uvisst hvor mange boliger som vil bli berørt av strømutfallet.

– Men jeg regner med at dette vil ordnes opp i ganske raskt, sier Sveen.

Kommentarer til denne saken