Fredag skrev Politiets sikkerhetstjeneste at de vurderer at trusselen om terror fra ekstreme islamister i Norge er skjerpet fra siste vurdering i sommer. Trusselnivået er fortsatt moderat, men ifølge PST er det skal lite som skal til før vurderingen av den forventede trusselen vil bli endret til sannsynlig.

Politiet i Oslo henviste mandag kveld til trusselvurderingen og opplyser til NTB at de følger angrepet i Wien i fortløpende.

– Synagogen i Oslo er et objekt som politiet allerede har god dialog med i hverdagen. Vi vurderer situasjonen fortløpende og har økt årvåkenheten opp mot sårbare objekter, sier operasjonsleder Line Skott.

I København sperret dansk politi av flere gater rundt byens synagoger allerede mens angrepet i Wien pågikk. Skott vil ikke kommentere hvilke konkrete tiltak politiet har foretatt seg i forbindelse med angrepet i Østerrike.

I sin justering viser PST blant annet til den opphetede situasjonen etter ny strid om Muhammed-karikaturene i Frankrike.

– PST skjerpet vår vurdering av trusselbildet i Norge rett før helgen. Vår vurdering av terrortrusselen i Norge er ikke endret etter det som har skjedd i Wien i kveld, opplyser informasjonssjef Trond Hugubakken til NTB sent mandag kveld.

Han opplyser at det er opp til det enkelte politidistrikt å kommentere om det er innført endringer i sikkerheten etter angrepet i Wien.

(©NTB)