Det melder Øst politidistrikt i en pressemelding lørdag formiddag.

Politiet opplyser videre at mannen i 20-årene er pågrepet og siktet for ulovlig bevæpning med skytevåpen på offentlig sted, samt andre brudd på våpenloven.

– Flere våpen

– Siktede er kjent for politiet. Politiet har opprettet straffesak og iverksatt etterforskning for forholdene i siktelsen. Det er blant annet foretatt ransakelse på bopel hvor det er blitt funnet flere våpen, opplyser politiinspektør og leder for politiet på Romerike, Terje Didriksen, i pressemeldingen.

Øst politidistrikt skriver videre at av hensyn til den videre etterforskningen, så kan de ikke kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.

– Hva gjelder skuddutvekslingen blir denne nå etterforsket av Spesialenheten for politisaker. Øst politidistrikt kan derfor ikke uttale seg om hendelsesforløpet som førte til at siktede ble skutt, sier Didriksen.

Til Romerikes Blad opplyser Didriksen at politiet rykket ut til stedet etter melding om en mann med våpen. Han forteller også at det skal ha blitt avfyrt skudd før politiet kom til stedet.

– I pressemeldingen skriver dere at det har vært en skuddveksling. Skjøt vedkommende mot politiet?

– Det har vært en skuddveksling, men utover det kan jeg ikke kommentere hendelsesforløpet. Det er Spesialenheten som etterforsker den hendelsen, sier Didriksen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

– Opereres

Mannen har fått oppnevnt advokat Hilde Mo som sin forsvarer. Hun opplyser at hun foreløpig ikke har snakket med sin klient.

– Alt jeg vet er at han er på sykehus og er under operasjon, sier hun til RB.

Advokat André Berven er oppnevnt som bistandsadvokat for mannen i saken som etterforskes av Spesialenheten og hvor han har status som fornærmet. Også Berven bekrefter at hans klient er under operasjon.

– Han ivaretas på sykehus og jeg har en plan om å få snakket med han i løpet av dagen, sier Berven.

Berven opplyser videre at hans rolle vil være å følge opp Spesialenhetens etterforskning.

– Blant annet med tanke på om politiet hadde andre handlingsmuligheter, kommenterer Berven.