– Vi har hatt flere bortvisninger av folk både i Lillestrøm og Jessheim i natt rett og slett fordi mange ikke kan oppføre seg på byen, slår Håkon Hatlen ved Øst politidistrikt fast.

Han ramser opp flere bortvisninger i Lillestrøm og Jessheim. Flere av de bortviste har ikke ønsket å rette seg etter politiets pålegg, og kommet tilbake igjen. Disse har blitt anmeldt.

Her er noen eksempler fra utelivet på Romerike natt til søndag:

  • En kvinne bortvist fra Lillestrøm sentrum halv ett. Kvinnen var overstadig beruset.
  • Like etter ble en mann funnet sovende på bakken i Lillestrøm. Ambulansen måtte overta oppdraget.
  • Full kvinne fra Lillestrøm ble observert sovende på en benk på Oslo S. Hun kom seg til Lillestrøm med toget der politiet overtok. Etter en samtale ble hun sendt hjem i taxi.
  • Politiet ble tilkalt til en konflikt på Skedsmokorset. En av kvinnene hadde kastet opp i en drosje, men nektet å betale gebyr for det. Taxisjåføren anmelder forholdet.
  • Ved Shell stasjon ble to personer funnet mens de sto og slo til hverandre. Da politiet kom viste det seg at det var et søskenpar i 20-årene som kranglet med hverandre. De ble sendt hjem i taxi.

Også natt til lørdag hadde politiet flere lignende oppdrag.

Hatlen konstaterer at utelivet er godt i gang igjen etter korona, men mener at antall meldinger knyttet til fyll og alkohol i de største byene ikke er noe høyere enn vanlig.

– Det er nok tilbake til det normale igjen nå. Det er her vi skal være. Nå vet jeg at julebordsesongen også er i anmarsj, og da forventer vi enda mer aktivitet etterhvert. Det regner vi også som normalt, og en situasjon vi er vant med, påpeker han.