Det bekrefter politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt på en pressekonferanse i forbindelse med bortføringssaken i Lørenskog.

– Mangelen på livsbevis bekymrer naturlig nok politiet på bakgrunn av tidsbruken og at det er flyttet over på en ny kommunikasjonsplattform uten å få livsbevis. Det er grunn til å betvile at hun fortsatt er i live, sier politiinspektøren under torsdagens pressekonferanse.

Sist politiet og bistandsadvokat informerte om kontakt med den antatte motparten var 11. februar. Siden den gang har det ikke vært noen ny kontakt og siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen er fortsatt 31. oktober i fjor.

– Vi kan ikke utelukke at det er flere plausible forklaringer på at det ikke har kommet livsbevis. Det kan være et ønske fra motparten om å ikke gi et livsbevis, noe kan ha gått galt under den antatte bortføringen og det kan også være at motparten ikke har mulighet til å sende livsbevis, sier Brøske.

– Det kan også være mulig at motparten ikke har mottatt det siste budskapet om livsbevis, selv om vi mener dette er lite sannsynlig, påpeker politiinspektøren.

Politiet er likevel klare på at de fortsatt ber om å få et livsbevis.

Tommy Brøske understreker at politietterforskningen fortsatt pågår med uforminsket styrke.

Flere etterforskningsskritt

Politiinspektøren brukte torsdagens pressekonferanse til å gi en gjennomgang av hva de hittil har arbeidet med i etterforskningen – og hvilke svar de har mottatt.

Åstedsundersøkelsene både inne i huset og på eiendommen i Sloraveien har gitt politiet noen spor som er sendt inn til analyse. De fleste av disse er nå gjennomført.

– Svarene vi har fått gjør at det er lite spor å jobbe videre med fra åstedet, sier Brøske som ikke ønsker å utdype hva dette er.

 

De to etterlyste mennene utenfor Futurumbygget på Rasta som ble fanget opp av overvåkningskamera dagen Anne-Elisabeth ble bortført er fortsatt ikke identifisert.

– Disse er fortsatt veldig interessante, og vi fått tips på navngitte personer som er fulgt opp, men har ikke gitt oss noe konkret.

I tillegg er det gjennomført flere undersøkelser av videoene. Den første personen som ble sett utenfor Futurum er mellom 180 og 188 centimeter høy. Person nummer to er mellom 176 og 182 centimeter høy, opplyser Brøske.

– Det er altså verifisert at det er to fysisk forskjellig personer.

Politiinspektøren forteller også at det ble gjort funn under søket i Langvannet. Blant annet bilskilt og mobiltelefon, men politiet mener likevel at det er lite sannsynlig at disse har tilknytning til saken.

Bilder fra overvåkningskameraer og teledata er også samlet inn, men bearbeidelsen av disse er fortsatt ikke ferdig.

– Jeg vil minne om at det kan være materiale som kan være interessant på et nærmere tidspunkt, sier Brøske.

Borte i fire måneder

Torsdag er det fire måneder siden Anne-Elisabeth Hagen (69) forsvant fra familiens bolig i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog. Siden den gang har det vært kontakt med det politiet kaller «motparten», men til tross for tydelige krav både fra politiet og familien gjennom bistandsadvokat Svein Holden har det altså fortsatt ikke kommet noe livstegn fra den savnede kvinnen.

Tirsdag fortalte VG at blant det første ektemannen Tom Hagen så da han kom hjem dagen hun forsvant var slepemerker inne på badet. I tillegg ble det funnet et brev med alvorlige trusler mot 69-åringens liv og et krav om løsepenger.

I trusselbrevet skal det også ha kommet fram hvordan de antatte kidnapperne ønsket løsepengene utbetalt.

Politiet har bekreftet at utbetalingen skulle skje i form av kryptovaluta, men de har ikke ønsket å kommentere hvilken valuta det er snakk om.