Politiet på Romerike ble varslet om at det hadde gått et større skred sør i Ask i Gjerdrum klokka 03.59 natt til onsdag.

Politiet har foreløpig bekreftet følgende:

  • Flere personer er skadet, som har gått i et boligområde. Skadegraden er så langt uklar
  • Flere personer er hentet ut fra skredet av helikopter og fraktet til sykehus
  • Skredet er stort. Flere bygninger er tatt av skredet, det er uvisst hvor mange
  • Det foregår nå en masseevakuring av personer fra området

DIREKTE: Få siste nytt fra skredet i vårt direktestudio!

– Det er snakk om et større skred som har gått i et boligområde sør i Ask i Gjerdrum. Flere bygninger er tatt i skredet og flere personer er skadet. Vi kjenner så langt ikke skadegraden. Jeg kan bekrefte at flere personer er hentet ut fra skredet av helikopter og fraktet til sykehus.

Flere helikoptre i lufta

Oslo universitetssykehus Ullevål bekrefter at de har mottatt en eller flere pasienter fra skredområdet. Ved 07.30-tida er ingen pasienter fraktet til Ahus. En rekke ambulanser er sendt fra både Drammen og områdene nord for Romerike for å bistå i redningsarbeidet.

I tillegg til politi og ambulansevesen er brannvesen, geologer, Hovedredningssentralen og andre frivillige mannskaper med i redningsarbeidet.

Skredet skal ha gått rett sør i Ask i Gjerdrum. Hovedsaklig på vestsida av fylksvei 120, men ifølge politiet kan det også ha gått over veien.

– Vi har politihelikopter og Seaking i lufta for å skaffe oss oversikt, sier Ringseth.

Det jobbes nå med å evakuere beboere i området. Disse vil bli fraktet ut av området til Ask sentrum og videre til hoteller med buss.

NVE er varslet og geologer er på vei til stedet for å gjøre undersøkelser.

– Vi må få klarlagt og det er fare for nye skred og om det er trygt for mannskaper å bevege seg inn i skredet, sier Ringseth.

Sykehus: – Full beredskap

Ahus opplyser til RB at sykehuset er i full beredskap etter jordskredet i Gjerdrum. Ved 07.20-tida har de ennå ikke fått inn pasienter.

– Det står fem traumeteam klare i akutten til å motta eventuelle pasienter, sier kommunikasjonssjef Geir Boye Lindhjem ved Ahus.

Ved Oslo Universitetssykehus OUS har de opprettet katastrofemottak og katastrofeledelse, skriver VG.

– Vi ble varslet 04.31. Det har ikke kommet inn noen ennå til oss ennå, så vidt jeg vet. Vi jobber med å kartlegge resurser og få folk inn på huset. OUS er i full beredskap. Dette er jobben vår, og dette kan vi. Vi har betydelige ressurser på skadestedet, sier pressevakt Anders Beyer ved OUS til avisa.

Det har også gått et større strømbrudd i området. Ifølge Elvia er 629 husstander uten strøm. Strømmen gikk klokka 03.56.


RB kommer tilbake med mer!