Politiet fikk melding om hendelsen klokken 20.36 lørdag.

– Det sto flammer ut av panseret, og man kunne se røykutviklingen i området, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

Ingen kom til skade, og bilen ble ikke utbrent. Bilen sto ute, fem meter fra boligen. Bileier fortalte til politiet at han hadde hentet bilen for bare fire dager siden.

– Det er jo litt spesielt når en bil som er fire dager gammel, begynner å brenne, sier Kråkenes.

Oslo brann- og redningsetat opplyste senere lørdag kveld til NTB at røykutviklingen ga seg da bileieren tok ut ladekabelen fra bilen.

Ifølge politiet i Oslo var det en Polestar 2 som brant. Brannårsaken er ikke avklart.

Polestar motstrider brann

Polestar eies av kinesiske Geely og Volvo Cars, som også eies av Geely. Polestar 2-modellen produseres i Kina.

Polestar skriver i en pressemelding at lignende episoder ikke har oppstått i noen andre markeder som de opererer i.

– Vi tar dette svært alvorlig og vil fortsette å undersøke denne situasjonen grundig, skriver de.

Selskapet motstrider at det skal ha vært snakk om en brann til tross for at politiet har sagt at det sto flammer ut av panseret. Ifølge Polestar var det bare snakk om røykutvikling.

Ikke hovedbatteriet

De første undersøkelsene av bilen tyder på at hendelsen ikke er relatert til hovedbatteriet, ifølge Polestar som sendte et team fra Sverige umiddelbart etter hendelsen. De vil offentliggjøre resultater av undersøkelsene så snart som mulig.

Den svensk-kinesiske elbilprodusenten tilbakekalte i begynnelsen av oktober nesten 2.200 biler av den nye modellen Polestar 2, blant dem over 800 i Norge. Bakgrunnen for tilbakekallingen er at flere bileiere har opplevd at de nye bilene har mistet kraft og plutselig stanset under kjøring.

Til sammen er det solgt over 1.500 Polestar 2 i Norge.

(©NTB)