Gå til sidens hovedinnhold

Politiet bruker en tredel av alle ressurser på under tre prosent av sakene

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiets ressurser går i stor grad med til store saker, som alvorlige voldshendelser og seksuelle overgrep. De bruker en tredel på under tre prosent av sakene.

Bekymringen kommer fram i en ny rapport fra Politidirektoratet. Politiet bruker en tredel av ressursene sine på i underkant av tre prosent av sakene, ifølge deres kapasitetsundersøkelse,skriver NRK.

Politiet ser at det de siste årene har vært en klar økning i grov vold og betydelig flere seksuallovbrudd. De mener de mangler både kompetanse og kapasitet til å møte denne kriminalitetsutviklingen.

I tillegg skaper det utfordringer at antallet saker innenfor vinningskriminalitet har sluttet å minke.

– Vi har oppdaget saker av et omfang som vi knapt kunne forstille oss. Det har gjort at bunken av ubehandlede saker øker, selv om vi har satt inn ekstra ressurser på dette området, sier assisterende politidirektør Håkon Skulstad i Politidirektoratet til NRK.

Situasjonen er så krevende at det ikke er tilstrekkelig å gi mer ressurser eller øke litt på kapasiteten, mener Skulstad.

Statssekretær Thor Kleppen Sættem (H) i Justisdepartementet sier det kan være nødvendig å ta en gjennomgang av regelverket.

– De store og kompliserte sakene krever så ufattelig mye av politiets arbeide, både i etterforskning og påtalesporet. Det må vi selvfølgelig gjøre noe med. Det viktigste vi kan gjøre er å se om vi kan ha et regelverk som gjør det enklere og lurere å jobbe med slike saker, sier Sættem.

Kommentarer til denne saken