Politiadvokat Andreas Lund i Øst politidistrikt sier til P4-nyhetene at det har kommet inn mange nye tips etter dokumentarserien på NRK i fjor høst om trippeldrapet på Orderud gård.

Men ingen av tipsene gjør at politiet ønsker å gå videre med saken.

– Det er ting som kan undersøkes, men for at politiet skal gå inn og gjenoppta saken bør det komme inn noe helt konkret som vi mener kan være av betydning for spørsmålene som fortsatt er åpne, sier Lund til P4.

Privatetterforsker Tore Sandberg mener han kan tilbakebevise bevisene som lå til grunn for at Per og Veronica Orderud ble dømt for medvirkning til drap i 2002.

– Ni forsvarsadvokater, politi, dommere, eksperter og landets mest skarpskodde krimjournalister har i denne saken oversett vesentlige sider av denne saken. Orderudsaken er en skandale av ufattelige dimensjoner, uttalte privatetterforsker Tore Sandberg til RB da han sammen med Per og Veronica Orderud leverte gjenopptakelsesbegjæringen på i alt 685 sider til gjenopptakelseskommisjonen i juni 2018.

Gjenopptakelseskommisjonen håper på en avgjørelse om gjenopptakelse av saken til neste år. Selv om politiet nå ikke vil etterforske saken, så samarbeider de tett med kommisjonen.

– Vi videreformidler ting som kan ses på av kommisjonen, og de tar kontakt for bistand av oss for å ettergå ting, forteller politiadvokat Lund til P4.